NVIDIA lanserer nForce4

Det er ikke akkurat lite vi har skrevet om nForce4 de siste månedene. I dag er altså lanseringen et faktum. NVIDIA har offisielt lansert sitt nForce4-brikkesett med støtte for PCI Express for AMD64-plattformen.

Tre modeller
NForce4 vil foreløpig komme i tre ulike versjoner:

  • nForce4 ("vanilla")
  • nForce4 Ultra
  • nForce4 SLI

"Vanilla"-versjonen blir en vingeklippet utgave, uten SATA II-støtte, uten hardware-akselerert brannmur og med en HyperTransport-buss begrenset til 800 MHz.

Ultra-versjonen får "full pakke", men mangler naturligvis støtte for doble PCIe x16 grafikkort, som SLI-utgaven får. Begge disse to variantene får støtte for hardware brannmur, 1 GHz HyperTransport og SATA II.

Det er foreløpig ikke lansert noen nForce4-varianter med integrert grafikk.

Lyd
De som håpet på en reinkarnasjon av SoundStorm på lydfronten, må dessverre se seg skuffet. NForce4 vil holde seg til den gamle og velbrukte AC97-spesifikasjonen.

Ytelse
Ytelsesmessig er det ikke mye som vil skille nForce4 fra forgjengeren, nForce3. Grunnen er naturligvis at Athlon 64 og Opteron har minnekontrolleren innebygget i selve prosessoren. Dermed er det ingenting å hente på ytelsen i form av en mer optimalisert minnekontroller, slik vi har sett for eldre brikkesett-generasjoner.

Tester på nett
For en grundig gjennomgang av nForce4-familien kan vi anbefale artikkelen hos Anandtech. Ellers er det svært spinkelt med tester av nForce4-baserte hovedkort rundt omkring, så det kan tyde på at brikkesettet ikke er helt klart til å sendes ut på markedet enda.

Les pressemeldingen i sin helhet nos NVIDIA.

(kilder: NVIDIA, The Tech Report, Anandtech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen