NVIDIA lanserer nForce3 Go

Det har lenge vært spekulert om NVIDIA ville lansere et brikkesett laget for bærbare PCer. Etter mye frem og tilbake kunne vi i fjor vinter avsløre at NVIDIA hadde bestemt seg for å lansere en ”mobile” utgave av sitt meget berømte nForce brikkesett. Brikkesettet ville da være rettet mot bærbare PCer basert på AMDs Athlon 64-M prosessor. I dag ble brikkesettet lansert offisielt .

Spesifikasjonsmessig er brikkesettet helt likt som det eksisterende nForce 3 Pro brikkesettet for stasjonære PCer. Det er etter det vi kan se ingen store forskjeller på brikkesettene annet enn navnet. Men nå skal det sies at vi har fått særdeles lite informasjon fra NVIDIA i Europa og avventer derfor med å trekke noen konklusjoner. Ser man på spesifikasjonene er brikkesettet identisk med nForce3 Pro. Du finner mer om spesifikasjonene til nForce3 Pro her

Lanseringen av brikkesettet fra NVIDIA er etterlengtet må vi si. Bærbare PCer basert på AMD sine prosessorer har på mange måter manglet et skikkelig brikkesett og nå ser det ut som man har fått det. Noe som bør bety kraftig konkurranse fra AMD og NVIDIA sin side mot de Intel baserte løsningene som florer på markedet i dag. NVIDIA sier at brikkesettet er til bruk i svært kraftige bærbare PCer (skrivebordserstattere og bærbare arbeidsstasjoner).

Vi kommer tilbake med mer så fort vi får mer informasjon fra NVIDIA. Og selvfølgelig, skulle vi komme over en løsning basert på nForce3 Go vil vi ikke nøle med å publisere test av en maskin.

Det har foreløpig vært meget stille rundt ATI på Computex messen i dag. Det er uklart om ATI kommer til å lansere brikkesett for bærbare PCer basert på Athlon 64-M prosessorer. Men skulle det skje noe, kommer vi sterkere tilbake.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen