NVIDIA lanserer MXM

Nylig skrev vi om NVIDIAs kommende MXM-teknologi for bærbare. Grafikkgiganten lanserte teknologien på nasjonaldagen og annonseringen fra NVIDIA virker svært spennende.

MXM er i korte trekk et grensesnitt for grafikkbrikker for bærbare. Tanken bak MXM er å lage en standard for grafikkbrikker slik at man kan enkelt bytte/oppgradere grafikkort på samme måte man bytter ut et skjermkort på stajonære PCer. Fordelen med MXM er først og fremst at sluttbruker kan enkelt bytte ut eller oppgradere grafikkortet sitt selv, for det andre kan produsenter tilby en bærbar med mange ulike grafikkløsninger uten å legge om designet på hovedkortet, for det tredje vil MXM redusere kostnader i forbindelse med produksjon. En annen ting som vi må huske på her er at dersom NVIDIA får det som de vil, vil man se nye grafikkbrikker til bærbare på omtrent samme skala som det stasjonære PC-markedet.

I følge NVIDIA er MXM kompatibelt med grafikkbrikker fra andre produsenter også. Det vil si at man kan ha MXM-kort med grafikkbrikker fra f.eks. ATI. NVIDIA legger ikke skjul på at selskapets neste grafikkbrikke som går under familienavnet GeForce 6 Go-serie vil være et såkalt MXM-kort.

NVIDIA har lagt ut en demonstrasjon av grensesnittet her.

Av bærbare PC-produsenter som har meldt sin interesse og støtte for MXM er Quanta, Wistron, FIC, Uniwill, Clevo, AOpen, Tatung, Arima, Asustek og Mitac. Med andre ord, de største største aktørene på markedet. Det blir spennende å se om hva ATI og de andre konkurrentene til NVIDIA gjør med dette. Kanskje kommer det et mottrekk, hvem vet?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen