NVIDIA lanserer GeForce 6200


NVIDIAs GeForce 6200 referansekort

Mens GeForce 6800 kommer i tre forskjellige versjoner som sammen utgjør toppsjiktet, og GeForce 6600 kommer i to versjoner på PCI Express med SLI, blir det bare én versjon av GeForce 6200 - uten SLI.

- Med tillegget av GeForce 6200 får NVIDIA et forent oppsett av GPU-er med topp ytelse i sine respektive segmenter, sier Dan Vivoli i NVIDIA. Selskapet hadde lovet at dette ville skje i løpet av 2004, og rakk altså å komme dit i god tid før juleinnkjøpene.

Kortet som skal dekke den "laveste" delen av markedet får fire pipelines, og mangler Z- og fargeoptimaliseringene som ligger i Intellisample-teknologien. Det får heller ingen SLI, klarer ikke å fordøye 64-bits teksturer, og blir dermed nesten ikke å regne som et GeForce 6-kort i det hele tatt.

Derimot har det støtte for 6-seriens kanskje største fordel over ATIs Radeon X - nemlig Pixel Shader 3.0. Det har også blitt plass til 16x anisotropisk filtrering og 4x kantutjevning.

Kortet kommer bare i PCI Express-versjon og kjører med en kjernefrekvens på 300 MHz og får 128-bits DDR(1)-minne på 275 MHz (550 "MHz" DDR) - som plasserer det i samme sjikt som Radeon X300 og X600.

Forhåndstitter

NVIDIA har også lagt ut sin egne GeForce 6200-sider.

Det finnes ingen informasjon om hva prisen i norske butikker blir, men ifølge NVIDIA har selve brikkene allerede begynt å rulle ut av fabrikkene deres, og det ventes 6200-kort i butikkene i løpet av november. Prisen blir nok derimot ganske lav.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen