Nvidia lager "4x4"-brikkesett

Quad Father er AMDs foreløpige svar på firekjerneprosessorene til Intel. Plattformen baseres på to sokler og dobbelkjerneprosessorer. Systemet har også blitt kjent som "4x4", men det er fortsatt noe usikkert hvilket offisielt merkenavn man kommer til å velge.

Ytelsen på en maskin med Quad Father skal være opptil 80 prosent høyere enn tallet for et standard dobbelkjernesystem. Det er fortsatt usikkert hvordan ytelsen vil bli sammenlignet med Intels første firekjerneprosessorer, som kommer i november/desember.

Nvidia rapporteres å ha utviklet en av de første brikkesettene for Quad Father. Plattformen skal ha blitt demonstrert på Digital Life 2006 på AMDs "stand". Ifølge The Inquirer vil brikkesettet støtte to stykk PCIe x16-spor og to stykk PCIe x8-spor. De andre spesifikasjonene er foreløpig ukjente, bortsett fra at demonstrasjonen ble utført på et Asus-hovedkort.

AMD markedsfører Quad Father som såkalt "Quad-core ready", noe som betyr at det skal være enkelt å oppgradere til firekjerner når disse blir tilgjengelig i midten av neste år.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen