NVIDIA klar med nForce4-detaljer


En tidlig prøveversjon av nForce4-brikken
(Bilde: The Inquirer)

NVIDIA ser ut til å ha planene klare for levering av fire forskjellige nForce4-brikkesett - og skal allerede ha begynt å sende ut prøvebrikker til produsentene. Brikkesettene blir nForce4 ("standard"), nForce4 Ultra, -SLI og -Pro - og som ventet rangerer de fra vanlig til tungt bruk.

NVIDIAs nForce4-brikkesett blir det første fra selskapet med støtte for PCI Express, og er ifølge VR-Zone ventet på markedet i løpet av fjerde kvartal i år. Siden NVIDIA er det eneste grafikkortselskapet som for tiden tilbyr kort med SLI, kommer nForce4-brikkesettet ikke uventet også i en variant med doble PCIe x16-spor.

Kortene får i tillegg integrert lyd i form av SoundStorm 2 - som knapt kan sees på som noe annet enn et svar på Intels High definition audio. Tidligere har NVIDIA nemlig sagt at de ønsket å selge SoundStorm som separate tilleggskort, og selskapet har sluttet å inkludere denne løsningen i dagens hovedkort.

Verd å merke er også nForce 4 Ultra, som får støtte for Sata II - med NCQ og langt større båndbredde, i tillegg til dagens Gb-LAN og maskinvarebaserte brannmur.

Det som skiller brikkesettene fra hverandre er først og fremst "ekstrautstyr", som RAID, brannmur, kontakter og sokler. I teorien skal alle støtte samtlige AMD-sokler, og det er opp til produsentene å velge hvilke sokler som skal settes på de forskjellige hovedkortene.

nForce4-varianter

  • nForce 4 støtter 4x PCIe, 5x PCI, 8x SATA og 6 PATA-kontakter.
  • nForce 4 Ultra støtter i tillegg gigabit ethernet, NVIDIA RAID, SoundStorm 2 lyd, SATA-II (med NCQ og 3 Gb/s) og NV Firewall.
  • nForce4 SLI støtter i tillegg to PCIe grafikkporter. Den ene blir på x16 og den andre på x8.
  • nForce4 Pro støtter opp til åtte Opteron-prosessorer og en ekstra HyperTransport PCI Express-kontroller.

(Kilder: VR-Zone, X86-Secret, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen