Nvidia kjøper ULi

Nvidias oppkjøp blir slutten på ULi som vi kjenner det, og sjefen i selskapet går inn som Asia-sjef i Nvidia. Oppkjøpet er i følge Nvidia for å styrke posisjonen deres i Kina - der taiwanske ULi har mange kontorer for både salg og "kundebasert" design i alle de viktigste teknologisentrene.

Samtidig har ULi vokst stort på å lage enbrikkeløsninger for AMD-plattformen i det siste, og har nettopp lansert en plattform som kunne ha blitt en alvorlig trussel til Nforce4.

Nforce-killer på vei

Så sent som i går skrev Anandtech at det nye M1697 Power Express-brikkesettet ikke sto tilbake for noen i AMD-markedet, og gikk langt mot å erklære det for hakket bedre enn Nvidias beste løsninger.

ULi lager også sørbrikkene på endel hovedkort som benytter ATI-nordside, som nå antakelig må se seg om etter en annen partner. ATI har i følge Digitimes gode muligheter til å bli verden tredje største brikkesettprodusent i år, men Nvidia sier likevel at de vil holde ULis leveranseavtaler i "overskuelig fremtid."

ULi ble skilt ut fra Acer Laboratories Inc - ALi - i 2002, og har produsert en rekke mer (men ofte mindre) suksessrike brikkesett. Brikkesett fra ULi har imidlertid ikke vært særlig utbredt i Norge.

Prisen som Nvidia må betale er 338 millioner norske kroner.

(Kilder: Nvidia, Digitimes, Anandtech)

Kommentarer (29)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen