NVIDIA i rute med nForce5

NVIDIAs "Crush 19"-brikkesett skal være i rute i henhold til den planlagte lanseringen i løpet av våren. Brikkesettet får trolig det offisielle navnet nForce5 og lanseres etter alt å dømme mot slutten av 1. kvartal.

PCI-SIG skal nå ha godkjent brikkesettet, som dermed skal være klart for masseproduksjon. Testeksemplarer av hovedkort basert på brikkesettet er allerede sendt ut til NVIDIAs produksjonspartnere.

Spesifikasjoner
nForce5 får støtte for Intel-prosessorer i LGA775-format, doble DDR2-667-minnekanaler og 1066FSB. Støtte for SLI-funksjonalitet skal også være på plass, som tillater installasjon av to PCIe-grafikkort i samme system.

Mens nForce3- og nForce4-brikkesettene er en-brikke-konstruksjoner, må NVIDIA ta i bruk en delt løsning for nForce5. AMD64-prosessorene har som kjent en integrert minnekontroller, og kan dermed slippe unna med et "brikkesett" bestående av kun én brikke.

NVIDIA er ventet å parre sin Crush 19-brikke med I/O-kontrolleren MCP04. Den inkluderer støtte for NVIDIA RAID, hardware-brannmur, Gigabit nettverk, SATA-300, USB 2.0, Firewire og 8-kanals AC'97-lyd.

Tidligere har NVIDIA uttalt at selskapet også har planer om å lansere brikkesett rettet mot Intel-baserte servere og bærbare.

(kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen