Nvidia gjør mobilen til hjemmekino

Nvidia gjør mobilen til hjemmekino

Nvidia lanserte nylig et nytt skjermkort for mobiltelefoner. Kortet har en kraftig prosessor som blant annet kan levere et høyoppløst bilde til en TV-skjerm, samtidig som du ser videobildet på mobilskjermen.

De første mobiltelefonene med mottaker for digital-TV er for lengst lansert. Her i landet finnes det riktig nok ikke noe tilbud om bakkesendt digital-TV ennå. Men prøver pågår, og det er bare et spørsmål om tid før vi kan se direktesendt TV på mobilen uten å måtte hente innholdet via mobilnettet. 

Mobilene finnes
Samtidig er det kommet en rekke HSDPA-mobiler i butikkene. Disse kan laste ned data i svært høy hastighet, og gjør det mulig å se TV i høy kvalitet på stor skjerm via datastrømmer i mobilnettet.  

Med en mobiltelefon med TV-utgang kan du i teorien koble telefonen til en stor skjerm og se akkurat de programmene du vil, enten du laster dem fra din egen mediesenter-PC, Slingbox, en teleoperatør eller fra en kommersiell innholdsleverandør.

På videoen ved siden av forklarer Oscar Clark i Nvidia litt om hva det nye mobilskjermkortet, GoForce 6100, er i stand til. 

PVR
Det finnes allerede mobiltelefoner med opptaksfunksjon. Dermed vil mobiltelefonen ikke bare kunne tilby overføring av innhold - du kan også lagre det på mobilen til senere avspilling. Telefonene har sågar "time shift", som lar deg pause opptaket og se videre når det passer deg. Telefonen fungerer rett og slett som en miniatyrisert harddiskopptaker (PVR).

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen