NVIDIA gjør klar GeForce FX Go5700

Brikken går for øyeblikket under kodenavnet ”NV36M” og vil bli lansert den 17 november på Comdex messen i Las Vegas. GeForce FX Go5700-serien vil være produsert av IBM i USA. GeForce FX Go5700 vil være en direkte konkurrent mot ATIs kommende MOBILITY Radeon 9700 brikke (M11) som ventes lansert i januar 2004. Den nye brikken fra NVIDIA vil ha en klokkefrekvens på 450MHz på kjernen mens minnet vil ha en klokkefrekvens på 550MHz. Ganske heftige greier med andre ord. Legg merke til at dette er klokkefrekvens for den aller kraftigste versjonen, mens billigere utgaver av brikken vil ha lavere klokkefrekvens.

Det går rykter om ATI kommer til å fremskynde lanseringen av sin MOBILITY Radeon 9700 brikke dersom det skulle vise seg at NVIDIA klarer å overgå selskapets MOBILITY Radeon 9600 Pro brikke i ytelsestester. Slik det ser ut i dag viser det seg at det eksisterer et stort kløft mellom Radeon 9600 og GeForce FX 5600 i enkelte DirectX 9.0 spill Half-Life 2 og Doom 3. Ytelsestallene taler ATIs vei, slik situasjonen er på skrivebordsmarkedet. NVIDIA er også for øyeblikket i krangel med Futuremark angående Futuremarks 3DMark 2003 benchmarkapplikasjon. NVIDIA hevder at den siste oppdateringen til 3DMark 2003 fra Futuremark deaktiverer grafikkprosessorkompilatoren til NVIDIAs grafikkbrikker for å redusere ytelsen med vilje. NVIDIA og Futuremark var i krangel med hverandre tidligere i år også. Da hevdet NVIDIA at Futuremark hadde optimalisert 3DMark 2003 for ATIs grafikkbrikker og ikke selskapets grafikkbrikker. Dagens krangel pågår åpent i media og partnerne har fortsatt ikke blitt enig.

Dell vil være en av de første produsentene som vil annonsere støtte for den nye brikken fra NVIDIA. Man vil trolig se den nye brikken i Dells Inspiron 8600 maskin i løpet av de kommende månedene. Du kan forøvrig lese test av Dell Inspiron 8600 og NVIDIAs GeForce FX Go5650 brikke her hos oss. Se under "Relaterte artikler" nedenfor.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen