TEST: Nvidia GeForce GTX 590
Test

Nvidia GeForce GTX 590

Effektforbruk

De tre grafene på denne siden er virkelig verdt å merke seg. Først av alt tar vi for oss effektforbruket, om alltid for slike kort er det alltid snakk om betydelige verdier. Skjermkortet sammen med resten av maskinen trekker over 360 W, en verdi som i seg selv er veldig mye. Ser vi derimot dette opp mot HD 6990, AMDs konkurrerende produkt, ser det hele plutselig langt penere ut. Normalt har det vært slik at AMD har kunnet skilte med det laveste effektforbruket. Akkurat i dette tilfellet ligger Nvidia derimot et godt stykke foran.

Temperatur

Når det kommer til temperaturene gjør Nvidia det virkelig godt. Den høyeste verdien vi måler i løpet av hele testperioden er 77°C. Selv for et enkeltkjernet kort ville dette vært meget godt, men her snakker vi tross alt om en dobbelkjerne. Imponerende, rett og slett!

Støy

For undertegnende var det nesten en fryd å endelig kunne presentere denne lille grafen. Det er på høy tid, men nå er det på plass, vi har isolerte målinger for støynivå! Jeg vil gå så langt som å påstår at dette er blant de mest nøyaktige målingene i verden, blant testsider slik som oss, for støynivået til skjermkort.

Målingene er gjort ved at vi under selve belastningstesten måler viftens turtall ved Idle og Load. Det vi så gjør er å ta skjermkortet ut av maskinen, og legge dette alene i støymålings-labben vår. Vi setter så spenning direkte på viften og regulerer denne til vi har respektivt riktig turtall. Bakgrunnsstøyet er så lavt som det praktisk lar seg gjøre uten å bygge dedikerte rom. Målingen er også isolert, det er ene og alene skjermkortet som påvirket hele frekvensspekteret, og ikke andre komponenter som kan danne "skjult" støy, slik som typiske "elektriske vibrasjoner".

For å bedre kunne skille kortene i fra hverandre har vi montert mikrofonen 20 cm rett over skjermkortet.

Så tilbake til det som i dag skal få fokuset, GTX 590. Man skulle kanskje tro at Nvidia har sørget for de lave temperaturene ved å skru viftehastigheten i taket – men det er overhodet ikke tilfellet. Selv om kortet lager litt mer lyd enn det vi vil definere som stillegående, er lydnivået fortsatt så lavt at det virkelig ikke bryr oss. Forskjellen fra Idle til Load er også veldig liten, og den merker du fint lite til å praksis.

Nvidia GeForce GTX 590

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen