TEST: Nvidia Geforce GTX 580
Test

Nvidia Geforce GTX 580

Konklusjon

Først av alt må vi bare si at kortet vi i dag har testet, Nvidia Geforce GTX 580, er alt GTX 480 burde ha vært. Det er riktig nok slik at all teknologi forbedrer seg over tid, og jeg virker sikkert etterpå-klok, men det viser seg nå at små grep hadde gjort GTX 480 til et generelt sett bedre produkt. Uansett, det er GTX 580 vi i dag skal konsentrere oss om, og dette er definitivt et kort som kan likes.

GTX 580 er nemlig ikke bare en reparert versjon av GTX 480. Det er et nytt kort, det gir deg langt mer ytelse, et ord som gjerne kan settes i kursiv. Selv om det nå leveres med mer ytelse lager ikke kortet like mye lyd som en flymotor på tomgang, eller sender kjernetemperaturen i taket. Den nye kjøleren, som vi i seg selv liker, slår ihjel begge disse problemene. Selv om effektforbruket er det samme, er både temperaturen og støynivået så absolutt noe vi kan leve med.

GTX 480 vil nå i løpet av rekordtid forsvinne fra butikkhyllene. Det kan nesten være litt synd, for prisen på det kortet lå nylig på et akseptabelt nivå. GTX 580 tar nå over, og dette er ikke et fryktelig dumt produkt. Nvidia har satt listeprisen til 3939 kroner, noe som grovt gjør dette til et 4000-kroners kort.

Rent ytelsesmessig er GTX 580 et bedre kjøp enn Radeon HD 5970, som for tiden ligger på rundt 4600 kroner. Samtidig ble HD 5970 for et par uker siden i seg selv et litt dårlig kjøp for de som leter etter et nytt kort. Radeon HD 6870 i CF og GTX 470 i SLI gir deg litt mer ytelse enn dagens testkandidat, og koster omtrent det samme. Med, et slikt dobbelt oppsett blir både litt varmere og lager litt mer lyd, og byr på ingen eller få muligheter for videre utvidelse.

Nvidia har nok en gang nådd målet, de har konstruert den raskeste enkeltkjernede DirectX 11 kortet. Er du i tvil på om du vil brenne av 4000 kroner på et skjermkort kan det være lurt å starte med halvparten på ett av de to nevnte oppsettene, og senere oppgradere til SLI eller CF. Men, vet du hva du vil ha, i 4000-kroners-klassen, er dette definitivt et godt produkt.

Totalt sett er vi meget fornøyd med GTX 580, og vi vil gi det to solide tommler opp, men vi ser at prisen kan skremme mange. Dette er et dyrt, men et godt kjøp. Samtidig blir det uten tvil spennende og se hva AMD vil by på med deres Radeon HD 6900-serie, som skal lanseres om kort tid.


+ Mye god ytelse
+ Fint støynivå
+ Gode temperaturer


- Toppkort er fortsatt dyre
- Trekker fortsatt mye strøm

Nvidia GeForce GTX 580

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen