TEST: Nvidia Geforce GTX 580
Test

Nvidia Geforce GTX 580

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Colin McRae Dirt 2
D X 1 1 , 4 x M S A A , M a k s / U l t r a

Man skulle nesten tro at pokalen for det første DirectX 11-baserte spillet skulle kuppes av ett eller annet effektpakket skytespill, men slik ble det ikke. Sammen med lanseringen av AMDs 5-serie med DX11-støtte ble Dirt 2 endelig tilgjengelig for PC, en lansering som trolig ble strategisk utsatt av begge parter.

Dirt 2 byr ikke på de seigeste oppgavene for skjermkortet, men det er nok av effekter som skal behandles. Fyskken må være riktig, og massive folkemengder skal tesseleres.

I forhold til dagens DirectX 11-titler er det ikke mye tesselering som skjer i akkurat dette spillet, men de forskjellige funksjonene blir benyttet. Skjermkortet blir ikke spesielt stresset ved de tre første testene og leverer solid ytelse. Selv om vi ser en knekk mot maksimal oppløsning, er ikke dette på noen måte negativt.

Selv om vi nå snakker om en helt ny DirectX-standard, ser vi fortsatt at GTX 580 hever seg over tokjerneren HD 5970 med en ganske så god margin. Både HD 5870 og HD 6870 befinner seg langt nede på listene, mens samtlige SLI og Crossfire-oppsett ikke ligger spesielt langt unna.

Metro 2033
D X 1 1 , 4 x A F , A A A , H i g h

Verden har nettopp gått til helvete, og du befinner deg i Moskvas undergrunnsnett med den overveldende trusselen av mutanter liggende i hjernebarken konstant.

Spillet kommer pakket med DX 11-baserte muligheter. Implementeringen av tesselering er meget synlig, og muligheten som "depth of field" gir deg er uten tvil helt klar. I denne testen har vi dratt hardt på med instillingene, 4xMSAA og High/Ultra på alle andre instillinger er mer enn hva du skulle trenge. Du kan selv dra dette ned et hakk og opprettholde gode bildekvalitet og bildeflyt, men med denne testen vil vi virkelig sette samtlige DX 11-egenskaper på prøve.

Dagens testkandidat er faktisk ett av få skjermkort på markedet som alene klarer å trekke Metro 2033-testen ved maksimal belastning. Vi er riktig nok helt på kanten til hva som kan kalles spillbart, men en meget nær minste-verdi sørger for at det hele glir temmelig godt.

Inn i sammenligningsgrafen merker vi oss nå at det AMD-baserte skjermkortet "Ares" kunne skilte med omtrent samme ytelse. HD 5970 ligger lenger opp på listen, mens GTX 480 befinner seg et solid hakk lenger ned i ytelse.

Battlefield Bad Company 2
D X 1 1 , 2 x M S A A , 1 6 x A F , M a k s

Med Bad Company 2 er ikke serien lenger forbeholdt konsollene. Et episk skytespill som truer pallplasseringen til Call of Duty er nå tilgjengelig for PC, og om du ruger på Windows 7 får du også med herlige DirectX 11 på kjøpet.

Dette spillet byr også på mye grafisk herlighet. La meg bare få si, en paradisstrand på Bora Bora må virkelig konkurrere med hva dette spillet kan levere med samtlige effekter aktivert.

Sist ut på teppet blir Bad Company 2-testen. Ytelsen synker i også her i et behagelig og stille tempo, og den laveste frekvensverdien er aldri langt unna.

Situasjonen vi ser når vi sammenligner resultatene danner et lite forventet bilde. Selv om 3Dmark Vantage viste mye av det samme, er det ikke realistisk at GTX 580 vil prestere bedre enn GTX 480 SLI. Ved 2560 x 1600 piksler ser vi at ytelsen ligger langt over GTX 480, men et lite hakk under HD 6870 CF. Bla om til neste side, så ser vi hva disse tallene betyr for det totale bildet!

Nvidia GeForce GTX 580

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen