TEST: Nvidia Geforce GTX 580
Test

Nvidia Geforce GTX 580

Effektforbruk

Spesifikasjonslistene forteller at GTX 580 skal trekke 6 watt mindre ved maksimal belastning enn hva GTX 480 i sin tid gjorde. Virkeligheten slik vi ser den former seg noe mer positivt en dette, selv om det fortsatt er snakk om et ganske så høyt energiforbruk. Vi befinner oss faktisk mer eller mindre i det samme området som HD 6870 i Crossfire.

Temperatur

På temperatur-siden av det hele ser ting nå langt bedre ut enn hva de gjorde i våres. GTX 580 har en load-temperatur som ligger ganske nøyaktig 10°C under forgjengeren, og en idle-temperatur som ligger 15°C lavere. Samtidig vi som virkelig liker tallene vi nå ser, må vi få understreke at temperaturene nå bare er der de burde holde seg til å begynne med. 86°C er på ingen måte revolusjonerende lavt, men det er meget godt å se at det ikke er snakk om et varmere kort.

Støy

Første gang jeg møtte GTX 580 var på et lukket arrangement Nvida hadde i rett utenfor London. På flyturen ned spøkte jeg litt med meg selv om at lydnivået fra et par slike kort i SLI fort kunne sette seg på nivå med støynivået i kabinen. Det er derimot overhode ikke tilfellet. I likhet med temperaturene er støynivået nede på et meget akseptabelt nivå. Kortet vi i dag sitter med lager ikke spesielt mye lyd, og den lyden det lager er av den behagelig typen. I tillegg balanseres viften slik at den ikke skal stå og "nappe", og dermed skape en irriterende og ubalansert lyd. Ved Idle er støynivået meget lavt og behagelig. Ved load merker man altså at skjermkortet jobber litt, men en middels prosessorkjøler lager omtrent like mye lyd. Som Nvidia selv sier, dette er nok det mest stillegående kortet de har laget i denne klassen siden 2005.

Nvidia GeForce GTX 580

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen