TEST: Nvidia Geforce GTX 570
Test

Nvidia Geforce GTX 570

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På bare litt over ett år sitter vi faktisk med flere andregenerasjons DirectX 11-produkter. Begge produsentene, både AMD og Nvidia, har lansert sine nye og effektiviserte flaggskip. De gjør det begge godt, selv om Nvidia virkelig hadde den største overraskelsen.

Nvidia har per i dag verdens raskeste GPU, men på ytelse mot pris kjemper de to gigantene om hverandre i alle segmenter. Noen steder leverer AMD et bedre produkt, andre steder leverer Nvidia bedre varer. I dag skyter Nvidia nok en gang inn med et andregenerasjons DirectX 11-kort. I dag slippes Geforce GTX 570, og det er akkurat dette kortet vi nå skal ta en nærmere kikk på.

GTX 570 er kort og greit en videreutvikling av GTX 470, og ment som en erstatter. GTX 470 var basert på den samme kjernen som GTX 480, og i likhet er derfor både GTX 570 og GTX 580 basert på den samme kjernen. Denne heter GF 110, og den er faktisk noe mer enn bare en effektivisert. Etter å sett nærmere på ulempene GTX 480 trakk med seg, er deler av kjernen nå designet helt på nytt ned til transistornivået. Dette betyr at funksjonene er de samme, men enkelte steder jobber skjermkortet på en ny måte.

Med en ny serie må man forvente at GTX 570 skal yte bedre enn GTX 470. Nvidia på sin side hevder at det er snakk om massive 25 %. Hvor stor ytelsesforbedringen faktisk er skal vi nå se nærmere på, men vi vet allerede at storebroren bød på mange gode fordeler, og vi forventer det samme av dagens testkandidat. Det er ikke bare ytelsen som skal være kraftig forbedret, både støynivået og temperaturene skal være av bedre karakter.

Nvidia overrasket på en positiv måte sist, nå tar vi en nærmere kikk på GTX 570!

Takk til Nvidia som sendte kortet til test.

Nvidia Geforce GTX 570

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen