Test

Nvidia Geforce GTX 560 Ti SLI

Den 25. januar slapp Nvidia ikke bare sitt, men også årets, første skjermkort – GeForce GTX 560 Ti. Et par dager senere var AMD på trappen med 1 GB-versjonen av Radeon HD 6950, en lansering som etter ryktene ble noe fremskyndet. Uansett, etter våre to forskjellige GTX 560 Ti-tester sitter vi med to skjermkort. Hva kan man gjøre med det? Jo, vi kan teste et GTX 560-SLI-oppsett!

Det er helt klart at skaleringsfaktoren ved både SLI- og CrossFireX-oppsettet har blitt kraftig forbedret de siste årene. Samtidig har slike oppsett blitt langt mer stabile enn hva de har vært før. Med skalering mener vi hvor mye mer ytelse man får av å sette to kort inn i maskinen, sammenlignet med ett. Det er nemlig ikke gitt at ytelsen rett og slett blir fordoblet, men til tider kommer du temmelig nære.

Det som var interessant å se på da vi testet referanseversjonen av GTX 560, var å se at dette kortet ikke lå spesielt mange prosent unna GeForce GTX 580. Samtidig er prisen bare halvparten. Med tanke på at skaleringsfaktoren på slike kort nå er så godt som alltid over 1,5, burde to slike kort gjøre mye nytte når det gjelder ytelse mot pris.

I dag konkurrerer Nvidia i stor grad med seg selv, inntil AMD får sluppet Radeon HD 6990, men vi skal på ingen måte glemme Radeon HD 6950 i CrossFireX. To GTX 560 Ti-kort setter deg tilbake 3800 kroner, mot rundt 3700 kroner for ett GTX 580-kort.

I dag sitter det ett rent referansekort fra Nvidia på testbenken, sammen med Gigabytes "Super Overclocked"-kort. Sistnevnte har vi klokket ned til referansespesifikasjonene, så vi tester i dag altså et helt rent GTX 560 Ti SLI-oppsett. Bli med meg over til neste side, så tar vi en nærmere kikk på hva dette kan tilby!

Takk til Nvidia og Gigabyte som sendte kortene til test.

Gigabyte GeForce GTX 560 Ti Super Overclock 1GB   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen