TEST: Nvidia Geforce GTX 480 SLI
Test

Nvidia Geforce GTX 480 SLI

Konklusjon

Først av alt, grafisk sett er det utrolig moro å sette opp to Geforce GTX 480 i SLI. Kraften er uten tvil tydelig, og kortene skalerer temmelig godt. Én ting er at kortene byr på mye kraft, men dette er mest markant ved at de tilbyr en god utholdenhet ved større belastning. Det er under oppløsninger på 1920 x 1200 og 2560 x 1600 piksler at kortet virkelig skinner.

Selv om et slikt oppsett ser ufattelig kult ut i maskinen din, må vi se litt nærmere på nytteverdien av et slikt oppsett. Kraften du får er i de fleste tilfeller langt over hva du må ha for å dra majoriteten av spillene på markedet med akseptabel bildeflyt og tilhørende innstillinger. To slike skjermkort alene er ikke nok, du trenger også en solid prosessor og mye minne. Viktigst av alt er riktig nok skjermen, uten en skjerm som kan arbeide i oppløsningen 2560 x 1600 piksler er det ikke noe poeng med et slikt oppsett. Vi mente akkurat det samme for åtte måneder siden da i testet Radeon HD 5870 i Crossfire, og vi mener det samme enda.

Hvis vi ser bort fra ytelsen et lite øyeblikk, vil i igjen minne dere på at det er nødvendig med to 4-serie kort satt opp i SLI om du ønsker å ha tre skjermer på skrivebordet, utrolig nok. Radeon HD 5-serien tillater dette på et enkelt kort, men Nvidia kan i samme slengen kaste deg inn i 3D-verdenen.

De tre andre store baksidene som har plaget 4-serien blir ikke akkurat forbedret av at du setter to slike kort tett sammen. Zotac har tydeligvis gjort ett eller annet med deres kort, for idle-temperaturen der er temmelig lav og fin. Under belastning derimot, trekker oppsettet enorme mengder strøm, blir glohett og støyer virkelig mye.

Selv om du får med deg 3D-muligheten på kjøpet, koster dette fortsatt mer enn det smaker. Om kortene hver for seg hadde kostet en 100-lapp, eller kanskje to, mer enn Radeon HD 5870 hadde i vært fornøyd. Det er derimot ikke tilfellet, vi snakker om et skille på hele 2400 kroner, noe dette rett og slett ikke er verdt. Samtidig er dette uten tvil det råeste du kan sette sammen på dagens skjermkortmarked, og sammen med en solid prosessor vil du få mye moro, for Nvidia har gjort en god jobb med både driveren og støtten sammen med spill og programmer. Men, det er overhode ikke verd pengene.

Zotac GeForce GTX 480 1536 MB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen