NVIDIA dropper integrert grafikk?


Ingen IGP i nForce4
?

Ifølge en artikkel hos The Inquirer kommer NVIDIA til å droppe integrert grafikk (IGP) i det kommende nForce4-brikkesettet. Dette vil i såfall være noe uvanlig, spesielt tatt i betraktning at konkurrentene ser ut til å gå motsatt vei.

I praksis betyr dette at man alltid må kjøpe et eget grafikkort dersom man planlegger å benytte nForce4. Neppe noen stor krise for entusiaster og spillere, men det er grunn til å tro at det kan få virkninger for f.eks. bedriftsmarkedet.

Litt merkelig er det uansett at NVIDIA overlater det integrerte markedet til selskaper som ATI og VIA. Selskapet har tross alt potensiale til å lage meget sterke løsninger, siden grafikkbrikker er deres spesialitet.

En mulig grunn for ikke å konkurrere på integrerte løsninger, kan være det faktum at selskapet ikke ønsker å bruke tid og krefter på dette segmentet. Halvveis gode integrerte løsninger ville ført til dårlig rykte og dette kunne på sikt ramme produktene som står i senter for oppmerksomheten hos NVIDIA, nemlig skjermkortene.

Dersom selskapet heter "NVIDIA", må man regne med et visst forventningspress på en integrert grafikkløsning. Det er kanskje derfor bedre å konsentrere seg om rene grafikkort der inntjeningen er bedre, enn å levere integrerte brikkesett til noen få kroner.

NVIDIA har ikke bekreftet denne informasjonen og må derfor tas med "en klype salt". Skulle ryktene stemme, kan det bety en klar vekst for ATI i markedet for integrert grafikk.

Hovedkortprodusenten IWILL har for øvrig nylig demonstrert en prototype på et nForce 4-kort med integrert grafikk fra ATI. Du kan lese mer om dette kortet her: IWILL viser frem nForce4 med SLI.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen