NVIDIA Detonator 52.13

At NVIDIA har vært ute i hardt vær de siste månedene er ingen overdrivelse. Både ytelse og billedkvalitet har i en del tilfeller vært under pari - spesielt sammenlignet med erkerivalen ATI.

Nå er grafikkbrikkeprodusenten snart klar med et sett nye drivere, som erstatter dagens Detonator 45.23. En betaversjon av de nye driverne lekket for kort tid siden ut på nettet. Driverne har på den korte tiden rukket å få mye rosende omtalte - til tross for at de ikke er offisielle enda. Vi tar en rask titt på driverne.

Driverne ble testet i vår vanlige testlab for skjermkort, i kombinasjon med et GeForce FX 5900-basert kort fra ABIT.


 

Ytelse

Ingen store forandringer i Pixel Shader 2.0-scoren i 3DMark03, men 52.13-driverne kommer såvidt bedre ut.


Ingen forskjeller å snakke om i Aquamark 3 - dødt løp her.


I Gunmetal ser vi en klar forskjell mellom Detonator 45.23 og 52.13.

Også Tomb Raider "Angel of Darkness" får en stor ytelsesforbedring med de nye driverne.


I X2 "The Threat" kommer også Detonator 52.13 best ut, selv om forskjellen ikke er like stor som i de to foregående testene.

Alt i alt må vi si at ytelsen virker lovende, og spesielt fint er det å se at ytelsen tar seg opp i typiske DirectX 9-baserte titler som TRAOD og Gunmetal.


Billedkvalitet
Uten at vi har studert billedkvaliteten med lupe, kan vi si at kvaliteten med Detonator 52.13 iallfall ikke har blitt noe merkbart svakere enn med den forrige driverversjonen. På ett punkt har derimot kvaliteten blir langt bedre - nemlig i Tomb Raider "AOD". Ta bare en titt på forskjellen:


Detonator 45.23

Detonator 52.13

Legg merke til hvor "utvasket" grafikken er med 45.23-driverne, mens kvaliteten er milevis forbedret med 52.13-versjonen.

Oppsummering
Vi håper og tror den kommende nye versjonen av Detonator-driverne vil være et langt steg i riktig retning for NVIDIA. Dette var kun en rask titt på hva vi kan forvente oss av driverne, og det er viktig å ha i bakhodet at de testede 52.13-driverne foreløpig kun er i betaversjon.

Detonator 52.13-driverne kan lastes ned fra Guru3D.

Vi gjør oppmerksom på at driverne er en betaversjon. Installasjon av Detonator 52.13 gjøres på eget ansvar og NVIDIA tilbyr ingen form for support på betautgaver av drivere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen