NVIDIA blåser liv i nForce2


(Bilde: nV News)

NVIDIAs oppdaterte nForce2-brikkesett for Athlon XP-prosessorer på sokkel A kommer bare noen få uker etter de siste nyhetene om 32-bits CPU-er for sokkel 754, og varslet en sakte utfasing av Athlon XP. Dette har derimot ikke hindre NVIDIA i å lage en "de facto" kopi av nForce3 250Gb-brikkesettet for Athlon XP-plattformen i form av nForce2 400Gb. Brikkesettet får som tidligere antatt gigabit ethernet, S-ATA RAID og NVIDIAs maskinvarebaserte brannmur.

Tidligere nForce2-baserte brikkesett har inkludert mange av disse egenskapene, utenom den maskinvarebaserte brannmuren, men de har oppnådd det via eksterne brikker som har delt båndbredde med all annen trafikk på hovedkortet. NForce2 Ultra 400Gb kvitter seg med disse flaskehalsene ved å bruke samme teknologien som ligger i nForce3 250Gb - som har separate busser for gigabit LAN og SATA RAID-kontakter.

NVIDIA skryter for eksempel spesielt av gigabit ethernet-løsningen deres, som kan by på en båndbreddeøkning på så mye som 200% sammenlignet med PCI-baserte løsninger, ettersom kontrolleren har en direkte rute til CPU-en.

NVIDIA har med seg mange lanseringspartnere også denne gangen. Listen over produsenter som har lovet nye hovedkort basert på nForce2 Ultra 400Gb inkluderer mange kjente navn, som ABIT, AOpen, ASUS, Chaintech, DFI, EPoX, Giga-Byte, MSI, Shuttle, og Soltek.

Det finnes også en "preview" av NVIDIAs referansekort hos nV News.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen