Nvidia avviser CPU-fokus

Hybridprosessorer kommer, men Nvidia vil beholde fokus på GPU
Hybridprosessorer kommer, men Nvidia vil beholde fokus på GPU

Det har blitt snakket mye om å integrere grafikkprosessoren direkte på CPU-en. En slik arkitekturendring vil typisk føre til lavere effektforbruk, men kan også gi ganske stor ytelsesforbedring siden de fysiske enhetene sitter koplet direkte på hverandre slik at man slipper å sende data via bussen.

I kampens hete mellom AMD/ATI og Nvidia har det blitt spekulert hvorvidt sistnevnte vil få enda sterkere tilknytning til Intel og kanskje gå så langt som å danne ett enkelt prosessorselskap der man til slutt vil sitte igjen med to aktører - AMD/ATI vs. Intel/Nvidia.

Foreløpig har ikke disse spekulasjonene slått til. Øverste leder for Nvidia avkreftet forrige uke at selskapet visstnok skulle planlegge utvikling av CPU-er. Det ser dermed ikke ut som om Nvidia kommer til å endre fokus, men ha samme fokusområde som tidligere: GPU.

Intel er den største leverandøren av integrerte grafikkløsninger (sammen med brikkesett). Nvidias talsmann kommenterte at de gjerne ville konkurrere med Intel på "high-end"-segmentet dersom sistnevnte før eller siden skulle bestemme seg for å endre fokus.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen