(Bilde: Nvidia)

Nvidia vil gjøre spillinnstillinger automatiske

Slipper «Geforce Experience»-applikasjon ut i beta.

Uansett om du har et gammelt eller nytt skjermkort er du sikkert godt kjent med problemet. Du vil ha så fet grafikk som mulig, men du vil ikke la det gå på bekostning av en silkemyk bildeoppdatering. Kompromisset finnes et sted i midten, men det er vanskelig å finne akkurat hvor den er, og hvilke grafikkinnstillinger du skal justere på for å oppnå et perfekt resultat.

Det er akkurat dette problemet Nvidia vil gjøre lettere med en ny applikasjon de kaller «GeForce Experience».

Lang utviklingstid

GeForce Experience ble annonsert allerede i vår i sammenheng med lanseringen av GeForce GTX 690. Da lovet Nvidia at betatestingen av programvaren ville starte allerede i sommer, men det ble det altså aldri noe av.

Nå har de derimot fått orden på sakene sine, og åpner opp programvaren for de 10 000 første som melder seg på til betatesting.

Holder drivere oppdatert

En liten varsling vil fortelle deg når en ny driveroppdatering er klar for å lastes ned.
En liten varsling vil fortelle deg når en ny driveroppdatering er klar for å lastes ned.Foto: Nvidia

Programvaren er todelt. I første hånd vil den automatisk passe på at du har den nyeste skjermkortdriveren installert. Hvis en ny driver er tilgjengelig vil du kunne få beskjed via en liten boble som dukker opp på skrivebordet ditt, eller ved å sjekke selv inne på GeForce Experience-programmet.

For å laste ned den nyeste driveren trenger du bare å trykke på en installasjonsknapp, og alt vil gjøres automatisk.

Automatiske innstillinger

På venstresiden får du opp en liste over alle spillene du har på PC-en din.
På venstresiden får du opp en liste over alle spillene du har på PC-en din.Foto: Nvidia

Den neste delen av programvaren er nok den som vil glede de aller fleste spillerne. GeForce Experience vil nemlig søke igjennom PC-en din for alle spillene du har installert, og gjenkjenne hvilke grafikkinnstillinger du bruker. Den vil så sammenligne dette med en database Nvidia har bygget opp, bestående av tusenvis av ulike kombinasjoner av maskinvare.

Målet er å få en bildeoppdatering på mellom 40 og 60 bilder i sekundet, og slenge på så mye grafisk godteri som mulig på toppen av det.

Alt du skal trenge å gjøre er å trykke på "optimaliser"-knappen, og programvaren vil finne de beste innstillingene for deg.
Alt du skal trenge å gjøre er å trykke på "optimaliser"-knappen, og programvaren vil finne de beste innstillingene for deg.Foto: Nvidia

I første hånd vil betaversjonen støtte omtrent 30 ulike spilltitler og de to siste generasjonene av Nvidias skjermkort (400-, 500- og 600-seriene). Det spiller ingen rolle om disse er laget for bærbare eller stasjonære PC-er.

Prøv selv

For en full gjennomgang av programvaren kan du ta en titt på Nvidias video nedenfor. For å melde deg på til betatestingen er det bare å ta turen over til Nvidias hjemmesider. Her er det første mann til mølla-prinsippet som gjelder, så det er bare å krysse fingrene for at du er rask nok.

(Kilde: Sweclockers)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen