Nvidia teller ned til sjette mai

Nvidia teller ned til sjette mai

«Pascal» kan lanseres før helga.

«Alle» forventer at både AMD og Nvidia vil komme med en ny generasjon grafikkort i løpet av sommeren – kanskje så tidlig som i juni måned.

AMDs nyvinning går under kodenavnet «Polaris», mens Nvidias nye generasjon er kjent som «Pascal».

Når rapporteres det om at en håndfull teknologinettsteder har blitt tilsendt en koffert fra Nvidia, linket til puslespillet på nettsiden «Order of 10». Her finner vi også en nedtellingsklokke som sikter seg inn på 6. mai – altså førstkommende fredag.

Dette passer bra med opplysningene om at Nvidia har trommet sammen til et pressetreff i Austin, Texas på samme dag. Etter alt å dømme vil «Pascal» altså bli lansert eller i det minste avduket allerede før helgen.

Kan bli ganske forskjellige

Er dette deler til to av Nvidias kommende grafikkort?
Er dette deler til to av Nvidias kommende grafikkort?

Ifølge noen av de mange ryktene om Pascal-kortene GeForce GTX 1070 og GTX 1080, vil sistnevnte muligens by på det nye GDDR5X-minnet, som da dobler båndbredden i forhold til dagens vanlige GDDR5.

Dette vil da komme i tillegg til de mer tradisjonelle forskjellene, som blant annet er i form av deaktiverte CUDA-kjerner for GTX 1070. Selve GPU-en vil for øvrig snekres sammen med 16 nanometers produksjonsteknikk, som er et godt stykke ned fra dagens 28 nanometer.

Dette betyr plass til flere transistorer på samme plass og potensielt mindre varmeutvikling. For ryktene sier også at Nvidia kan ha dyttet inn så mange som 17 milliarder transistorer i Pascal, godt opp fra forgjengerens åtte milliarder.

Men nå slipper vi altså trolig å spekulere så mye lenger – fredag kveld bør vi være langt klokere.

Mye som skjer i mai:
Her er mai-mobilene >>>

(Kilde: TechPowerUp)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen