Nvidias hovedkvarter i Silicon Valley.
Nvidias hovedkvarter i Silicon Valley. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Nvidia svarer på "Fuck you"-kritikken

Mener Linux-støtten er viktig.

Nylig gjorde Linux-skaperen Linus Torvalds det klart at han mildt sagt ikke var så veldig fornøyd med grafikkortprodusenten Nvidia. Under en spørrerunde på et universitet i Finland viste han nemlig fingeren og lirte av seg et "Fuck you, Nvidia". Bakgrunnen for utbruddet ligger i hva flere i miljøet mener er manglende support og kundestøtte mot Linux-plattformen.

Nå har Nvidias PR-avdeling svart på kritikken, og hevder at det å støtte Linux er viktig for selskapet.

"Mens vi forstår at noen folk ville foretrekke at vi slapp detaljert dokumentasjon for våre grafikkprosessorer, eller var mer aktive i diskusjoner rundt utviklingen av Linuxkjernen, har vi tatt beslutningen om å støtte Linux på våre grafikkprosessorer ved bruk av vanlig Nvidia-kode, i stedet for vanlig Linux-infrastruktur. Mens dette kanskje ikke tilfredsstiller alle, lar det oss tilby den mest konsistente grafikkopplevelsen for våre kunder, uavhengig av plattform eller operativsystem", proklamerer Nvidia videre.

Ifølge Nvidia gir dette flere fordeler. Det blir blant annet nevnt støtte for et større spenn av grafikkort på Linux, inkludert siste GeForce, Quadro, og Tesla-klasse GPU-er. Dette gjelder både for stasjonære og bærbare datamaskiner, og at driverne for disse blir jevnlig oppdatert.

For Nvidias Optimus-teknologi for bærbare, som kun ble sluppet med Windows 7-støtte, peker Nvidia til Linux-leirens The Bumblebee Project og hvordan de skal ha gjort om driversinstalleringen for å bedre kunne virke med dette.

Hele PR-uttalelsen fra Nvidia finner du her.

Kilde: Fudzilla

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen