Nvidia med rekordhøy omsetning
(Bilde: Shutterstock.com/Nvidia)

Nvidia med rekordhøy omsetning

Det siste kvartalet ble meget godt for den kjente brikkeprodusenten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den kjente skjermkortprodusenten Nvidia har hatt stor suksess den siste tiden. Mye av æren for dette har introduksjonen av den nye Maxwell-arkitekturen, som har utløst mange oppgraderinger blant PC-spillerne og markedets mottakelse av mobilprosessoren Tegra K1.

Som et resultat kunne Nvidia legger frem skikkelig solide kvartalsresultater i november i fjor. Nå har selskapet presentert sine nyeste kvartalstall, som like greit satte nye rekorder.

Rekord både for kvartalet og året

For det fjerde kvartalet, som endte 25. januar, noterte Nvidia seg en samlet omsetning på 1,25 milliarder dollar, som er en oppgang på markante 9 prosent i forhold til samme periode året før. Dette er ifølge Nvidia den høyeste kvartalsmessige omsetningen for selskapet noensinne.

Overskuddet var det heller ingenting å si på. Nettoinntekten for kvartalet lå på 193 millioner dollar, noe som er en oppgang på hele 31 prosent fra året før, og en økning på 12 prosent fra forrige kvartal. 

Det gode kvartalsresultatet gjorde at Nvidia også satte ny rekord for hele finansåret sett under ett. I løpet av året hadde selskapet en omsetning på 4,68 milliarder dollar. Dette er en oppgang på hele 13 prosent sammenlignet med forrige finansår, og dermed altså den høyeste årsomsetningen noensinne.

Gjør det bra på alle områder

Ifølge Nvidia-sjefen Jen-Hsun Huang gjør selskapet store fremskritt på samtlige av satsingsområdene. Huang nevner blant annet selskapets sterke tilstedeværelse i det raskt voksende spillmarkedet med sine GeForce- og Shield-produkter, og ikke minst den fortsatt gode etterspørselen etter de profesjonelle Tesla-produktene.

Blant høydepunktene i fjerde kvartal som skal drive den videre veksten nevner Nvidia lanseringen av de nye Maxwell-baserte skjermkortene og de nye Tegra X1-baserte datamaskinene Drive, som skal danne spydspissen innen utviklingen av selvkjørende biler. Kunngjøringen av at Nvidia og IBM skal samarbeide om byggingen av verdens raskeste superdatamaskiner var også et definitivt høydepunkt.

Nvidia har tydeligvis flere sprell på lager: Selskapet skal komme med nye avsløringer om tre uker »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen