Nvidias TV-boks kommer med en rekke programmer forhåndsinstallert, og kan spille av 4K med hele 60 bilder i sekundet.
Nvidias TV-boks kommer med en rekke programmer forhåndsinstallert, og kan spille av 4K med hele 60 bilder i sekundet. (Bilde: Nvidia/Tek.no)

Nvidias strømmeboks knuser konkurrentene på alle felt

Kraftpluggen «Nividia Shield Android TV» kommer til Norge.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konkurransen på strømmeboks-markedet begynner å bli intens, og nå har Nvidia kommet på banen med brask og bram. I en fersk pressemelding har selskapet nemlig kunngjort at den kraftige Nvidia Shield Android TV-boksen kommer til Europa.

Nvidia Shield Android TV, som først ble først kunngjort i mars, er altså en Android-basert strømmeboks, og Nvidias debut på dette markedet. Boksen blir tilgjengelig i norske butikker allerede fra 1. oktober.

Maskinvaremessig er den nye strømmeboksen skikkelig heftige saker, og definitivt i stand til å hamle opp med de fleste konkurrentene. Det sørger blant annet boksens potente Tegra X1-prosessor for.

4K og 60 bilder per sekund

Tegra X1, som først ble avduket i januar i år, har hele 256 prosessorkjerner basert på Maxwell-arkitekturen, og skal levere en total ytelse på rundt én teraflops. Dette medfører blant annet at boksen, som den første i sitt slag, er klar for 4K-oppløsning i 60 bilder per sekund.

Boksen er klar for spillstrømming, både fra PC-en hjemme og fra nettskyen.
Boksen er klar for spillstrømming, både fra PC-en hjemme og fra nettskyen. Foto: Nvidia

Shield Android TV kommer følgelig også med støtte for den såkalte HEVC-kodeken, også kalt H265, som er nødvendig for å spille av 4K-innhold fra blant andre Netflix. Boksen kommer i tillegg med den høyst 4K-klare HDMI 2.0-standarden.

Av annen maskinvare byr boksen på generøse 3 GB minne, vesentlig mer enn konkurrentene, men har i utgangspunktet kun 16 GB lagringsplass som kan utvides til 128 GB via mikroSD-kort. Tilkoblingsmulighetene inkluderer Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1, Ethernet og to USB 3.0-porter.

Klar for spilling

Støtte for 5.1- og 7.1-kanals surround-lyd er også på plass. Boksen kommer for øvrig med forhåndsinstallerte apper for Netflix, Google Play Store, YouTube, Google Play Movies, Google Play Music og medieprogrammet Plex.

Nvidia Android TV er også spillklar og kommer med både Nvidia Gamestream, en funksjonalitet som lar deg strømme PC-spill på boksen, og den såkalte GeForce NOW-tjenesten. Dette er en abonnementsbasert tjeneste som lar deg strømme PC-spill til boksen via nettskyen. Du får også en spill-håndkontroll med på kjøpet, men fjernkontrollen må kjøpes separat.

De ytre dimensjonene er på 21 cm x 13 cm x 2,5 cm, og vekten ligger på 654 gram. Ifølge pressemeldingen skal Nvidias nye strømmeboks bli tilgjengelig i norske butikker og på Nvidias nettsider fra 1. oktober. Prisen ligger på 1899 kroner for 16 GB-utgaven, men du kan også få den i en Pro-utgave med hele 500 GB lagringsplass som koster 2799 kroner.

Mer informasjon kan du finne hos Nvidia.

Amazon lanserte også nylig en ny strømmeboks som kan kjøre 4K-innhold: Nye Fire TV går i strupen på Apple TV »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen