Nvidia lanserer heftig Mac-skjermkort

Quadro K5000 har mye fint å tilby Mac-brukere, men prislappen er rimelig stiv. (Bilde: Hardware.no/Nvidia/Apple)

Nvidia lanserer heftig Mac-skjermkort

Quadro K5000 blåser liv i Mac Pro-serien.

Mens vanlige stasjonære har sett en rekke skjermkort fra Nvidia de siste månedene, har Mac-folket måtte sitte på sidelinjen og se på.

Tar over for 2010-modell

Nå har Nvidia tatt ansvar, og lanserer sitt første Kepler-baserte skjermkort til Mac-brukere. Navnet på det nye skjermkortet er Quadro K5000, og skal kunne by på alt det en grafikksulten Mac-bruker er ute etter. Her er det imidlertid ikke snakk om en skjermkort ment for å konkurrere med de spillrettede skjermkortene Nvidia har lansert tidligere i år, men heller for virkelig high-end-systemer.

Nvidia Quadro K5000 tar over for forgjengeren Quadro 4000, som ble sluppet i 2010. Kortet skulle på den tiden være det kraftigste alternativet for Mac-brukere, men ble hardt rammet av dårlige drivere. I stedet for å dominere markedet, måtte Quadro 4000 se seg slått av flere spillfokuserte skjermkort, som presterte bedre i OS X-miljøet.

Med Quadro K5000 skal alt dette være fikset. Gode drivere og heftige spesifikasjoner skal gjøre kortet omtrent dobbelt så raskt i "nøkkelapplikasjoner".

Saftige spesifikasjoner

Skjermkortet er utstyrt med 1536 CUDA-kjerner, 4 GB GDDR5-minne og en total minnebåndbredde på hele 173 GB/s. Den har støtte for Open GL 4.3 i OS X, og DirectX 11 hvis du kjører Windows via BootCamp. Den har også støtte for opptil 4 skjermer, hvorav to kan kjøre en oppløsning på 2560 x 1600 piksler, og to kan kjøre på 4096 x 2160 piksler. Alt sammen skal også dure ivei uten å bruke mer enn 122 W.

Den siste tiden har flere og flere vært usikre på framtiden til Mac Pro-serien til Apple. Det er flere år siden den stasjonære Macen har fått en oppdatering, selv om Tim Cook kunne såvidt hinte om en oppdatering neste år. Som vanlig holder de imidlertid kortete tett inntil brystet, og ikke røpet noen detaljer om hva vi kan forvente.

Ekstrem pris

Quadro K5000 skal komme i butikkene senere i år, til en rimelig saftig prislapp. Den amerikanske prisen er oppgitt til 2 249 dollar, altså drøye 12 800 kroner. Merk deg også at det er uten moms.

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen