Nå starter nestegenerasjons gaming for millioner av spillere ifølge Nvidia-sjefen Jensen Huang.
Nå starter nestegenerasjons gaming for millioner av spillere ifølge Nvidia-sjefen Jensen Huang. (Foto: Nvidia)

Nvidia har dratt duken av GeForce RTX 2060

Skal være bedre enn et GTX 1070 Ti.

Det var vel ikke noe stort spørsmål om hvis, men snarere når Nvidia ville slippe et mellomklassekort i RTX-serien. Ikke overraskende er det GeForce RTX 2060 som får denne æren, og den veiledende prisen fra Nvidia er pålydende 3799 norske kroner.

Dette er omtrent 1500 kroner mindre enn det vi må ut med for et eksemplar av storebror RTX 2070 – eller omtrent det samme som et GTX 1070 koster.

Da er det kanskje ikke så merkelig at Nvida mener at nykommeren også er raskere enn et slikt. Faktisk skal det også være kjappere enn et GTX 1070 Ti, skal vi tro selskapets pressemelding.

I butikken 15. januar

Det var på starten av årets CES-sirkus i Las Vegas at Nvidias administrerende direktør Jensen Huang avduket det nye grafikkortet.

– RTX 2060 setter en ny standard – en uslåelig pris, ekstraordinær ytelse og sanntids strålesporing som gjør forskjellen mellom film og spill mindre åpenbar, uttaler han.

  Foto: Nvidia

Kortet kommer i salg den 15. januar. Det vil da både være fra Nvidia selv og andre produsenter.

Ifølge Nvidia er altså GeForce RTX 2060 60 prosent raskere med dagens spill enn den gamle GTX 1060, og slår selv et GTX 1070 Ti. Dette skal være gjort i en sammenligning over 23 testprogrammer og spill med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler.

Kortet skal kunne kjøre Battlefield V i 60 FPS med strålesporing påslått, mener Nvidia. Dette takket være optimaliseringer og en oppdatering som får på plass DLSS-støtte i spillet.

DLSS er kort for deep learning super sampling og er en teknologi for kantutjevning. Ved å bruke DLSS og strålesporing samtidig, skal visstnok ytelsen holde seg på omtrent samme nivå som å ha strålesporing avslått.

52 teraflops

Vi kjenner ikke til alle spesifikasjonene, men Nvidia oppgir at GeForce RTX 2060 ha 6 GB GDDR6-minne og 240 Tensor-kjerner. Disse gjør at kortet kan levere anstendige 52 teraflops ved kjøring av deep learning-oppgaver som den nevnte DLSS-kantutjevningen.

Dette vil naturlig nok frigi krefter fra andre deler av kortet og gjøre det mulig å ha på strålesporing uten at ytelsen får en kraftig knekk.

Men det gjenstår altså å se om dette fungerer såpass godt som Nvidia påstår.

Vil du vite mer?
Nvidias RTX-kort åpner en ny æra for 3D-grafikk >>>

(Kilde: Nvidia)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen