Ett GTX Titan er ganske rått, og da må jo tre stykker bli enda bedre?

Test Nvidia GeForce GTX Titan SLI

Ett GTX Titan er ganske rått, og da må jo tre stykker bli enda bedre? (Bilde: Varg Aamo, hardware.no)

Tre GTX Titan gir grensesprengende ytelse

Vi har testet dem, på tre skjermer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Etter en mer omfattende testrunde enn vi normalt gjennomfører, har GeForce GTX Titan overbevist på de fleste punkter. Det er mye mer stillegående selv i 3-veis SLI-oppsett enn eksempelvis to – og noen ganger selv ett enslig – GeForce GTX 690.

Det leverer ytelse i en vanvittig bra liga, og vi regner med at når det slippes en ferdig driver, vil det være smertefritt å få det til å fungere i alle slags oppsett.

Vi har latt oss imponere av GTX Titan, Nvidias nyeste flaggskip.
Vi har igjen latt oss imponere av GTX Titan, Nvidias nyeste flaggskip.Foto: Varg Aamo, hardware.no

Når vi ser tilbake på hele testløpet må vi også innrømme at GTX Titan var langt på vei det enkleste kortet å sette opp i Nvidia sitt Surround-oppsett, uten at programvaren klagde på hvor vi hadde stappet skjermkablene.

Ved å kombinere flere GTX Titan går de fleste spill som smurt – men det koster.
Ved å kombinere flere GTX Titan går de fleste spill som smurt – men det koster.Foto: Varg Aamo, hardware.no
Tre GTX Titan har til sammen nok utganger til å dekke de flestes behov.
Tre GTX Titan har til sammen nok utganger til å dekke de flestes behov.Foto: Varg Aamo, hardware.no

Krake søker make

GTX Titan beviste i den ordinære testen at det klarer seg ekstremt godt på egen hånd. Ett av disse kortene vil nok levere nok kraft til å drive de fleste spill i lang tid fremover.

Likevel er det så mye bedre sammen med et makent kort eller to at det blir vanskelig å forsvare å bare kjøre ett. Dette understrekes av at det klarer å holde en god temperatur uten å bråke noe særlig, selv med naboer tett på.

Men så var det nå dette med prisen. Beste pris på GTX Titan i norske nettbutikker er for øyeblikket 7599 kroner, som betyr at du må bla opp mer enn 15 000 kroner for et tospann av disse beistene.

Entusiast-tilpasset

Nvidia har sagt fra lanseringsdagen av at GeForce GTX Titan er et skjermkort designet med tanke på entusiastene, men det passer seg å gjenta det her. Ytelsen er ekstremt høy, og prisen står altså i stil.

Rent økonomisk vil det nok, som vi har sett, gi mer mening å sikre seg et Asus ROG Ares II, mens de fortsatt er mulig å oppdrive. Et enda mer fornuftig valg, ut fra grafene på forrige side, ville vært et annet Asus-kort, ROG Matrix HD 7970 Platinum.

Hadde vi hatt flere av disse kortene inne til test, kunne vi funnet ut hvordan de skalerer i CrossfireX, men begge koster altså i utgangspunktet ganske mye mindre per FPS enn et GeForce GTX Titan.

Kompromissløst

Begge disse valgene vil imidlertid være et kompromiss. Ved å velge bort GTX Titan vil du ofre ytelse mot penger, og du vil måtte leve med svakere resultater enn du potensielt kunne fått.

For mange vil spørsmålet om de skal ha en GTX Titan være et spørsmål om fornuft mot følelser. Fornuften vil inngå kompromisser, men er du en entusiast av den mer iherdige sorten, kan kanskje slikt gi en vond bismak.

Hvis det er en passende beskrivelse av deg, er Nvidia GTX Titan ditt drømmeskjermkort. GTX Titan er nemlig, som deg, også fullstendig kompromissløst. Når ett av disse kortene settes i SLI-oppsett med et annet, da er det bare én ting som kan levere bedre resultater – og det er et oppsett med enda en Titan i.

+ Overlegen kraft
+ God og stillegående kjøleløsning
+ Elegant design

- Fryktelig, fryktelig dyrt

Nvidia GeForce GTX Titan

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen