TEST: Nvidia GeForce GTX 690

Test Nvidia GeForce GTX 690

Endelig et kompromissløst tokjerne- kort

Nvidias nyeste flaggskip leverer utrolig ytelse, men det koster skjorta – og litt til.

Civilization V
D X 1 1 , 4 x M S A A , H i g h

Civ 5 er et strategispill som lar deg styre en temmelig stor sivilisasjon, tilbake i tid. Spillet tar i bruk mange av DirectX 11-egenskapene, og er totalt sett en solid test for moderne skjermkort.

Komplekse småsamfunn skal tesseleres, alt fra hav og busker til små soldater. Videre er det mye geometri som skal behandles.

Civilization er ved de normale oppløsnignene et veldig lett spill å drive, men når oppløsningen økes til det maksimale for én enkelt skjerm blir ting litt mer vrient. GTX 690 kommer uansett godt igjennom strabasene, og ender opp med over 130 FPS.

Putter vi det tallet inn i sammeligningsgrafen ser vi at Nvidia, som vanlig, ligger et godt hakk bak AMD i denne testen. HD 7970 i CrossfireX har et godt overtak på både SLI-oppsettet og det tokjernede kortet vi nå tester. I denne testen yter GTX 690 omtrent 89 prosent av paroppsettet.

Metro 2033
D X 1 1 , 4 x A F , A A A , H i g h

Verden har nettopp gått til helvete, og du befinner deg i Moskvas undergrunnsnett med den overveldende trusselen av mutanter liggende i hjernebarken konstant.

Spillet kommer pakket med DX 11-baserte muligheter. Implementeringen av tesselering er meget synlig. I denne testen har vi dratt hardt på med innstillingene, AAA og High/Ultra på alle andre innstillinger er mer enn hva du skulle trenge. Du kan selv dra dette ned et hakk og opprettholde gode bildekvalitet og bildeflyt, men med denne testen vil vi virkelig sette samtlige DX 11-egenskaper på prøve.

Over til Metro 2033 ser vi at ytelsen danderer seg pent og pyntelig etter belastningen, med en minsteverdi som aldri er langt unna gjennomsnittet.

Inn i sammenligningsgrafen ser vi at AMDs paroppsett har et solid overtak, og GTX kommer her i land med 43 FPS. Det er så mye som 97 prosent av ytelsen til GTX 680 i SLI.

Battlefield Bad Company 2
D X 1 1 , 8 x M S A A , 1 6 x A F , M a k s

Med Bad Company 2 er ikke serien lenger forbeholdt konsollene. Et episk skytespill som truer pallplasseringen til Call of Duty er nå tilgjengelig for PC, og om du ruger på Windows 7 får du også med herlige DirectX 11 på kjøpet.

Dette spillet byr også på mye grafisk herlighet. La meg bare få si, en paradisstrand på Bora Bora må virkelig konkurrere med hva dette spillet kan levere med samtlige effekter aktivert.

Med alt av spennende effekter aktivert blir bildekvaliteten meget høy, og GTX 690 er sterk nok til å dra unna et massivt antall FPS. Minsteverdien befinner seg alltid i nærheten av gjennomsnittet, noe som er et godt tegn.

Dette er det tredje DirectX-spillet hvor AMD fortsatt ligger på topp, med Nvidias to doble kandidater liggende like bak. Forskjellene er meget små, og GTX 690 yter 98 prosent av GTX 680 i SLI.

Battlefield 3
D X 1 1 , High

Siste test ut er Battlefield 3, og som sin lillebror i Bad Company-serien ser vi en jevnt over meget høy og stabil ytelse.

I den siste sammenligningen ser vi at forskjellene blant de beste kortene er små. GTX 690 har en litt lavere minste-FPS enn hva AMD kan stille med, men den gjennomsnittlige verdien er høyere. Videre yter GTX 690 nå 97 prosent av GTX 680 SLI.

Bli med over til siste side, så skal vi oppsummere det vi i dag har sett »

Nvidia Geforce GTX 690

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen