TEST: Nvidia GeForce GTX 690

Test Nvidia GeForce GTX 690

Endelig et kompromissløst tokjerne- kort

Nvidias nyeste flaggskip leverer utrolig ytelse, men det koster skjorta – og litt til.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er tre klare fordeler med et tokjernet skjermkort fremfor et SLI- eller CrossfireX-oppsett basert på de samme grafikkjernene. Den første er effektforbruket, som alltid vil være lavere for et tokjernet kort, fordi resursene deles.

Resultatet for GTX 690 forteller at maskinen trekker rundt 30 watt mindre enn med to GTX 680-modeller satt opp i SLI. Dette er også et godt resultat generelt sett, og Nvidias nye skjermkort er generelt sett noe mer effektgjerrige enn tilsvarende modeller hos AMD.

Den andre fordelen et tokjernet skjermkort har overfor sin SLI-ekvivalent er temperaturen. To skjermkort satt tett mot hverandre smitter varme over på hverandre, samtidig som noe dobbeltarbeid blir utført. GTX 690 kommer her i land med en hyggelig temperatur under heftig spilling, 74°C er midt i smørøyet.

Den tredje fordelen vi skal trekke frem er støynivået. Så lenge ting gjøres rett vil alltid én vifte lage mindre lyd enn to, og Nvidia har i tillegg jobbet veldig mye med kjøleløsningen til GTX 690 kun for å holde støynivået i sjakk. Du kan imidlertid ikke forvente at et så kraftig skjermkort som dette er direkte stillegående, og det lager lyd du vil merke i ellers rolige omgivelser. Men, sett i forhold til hva dette kortet er og hva som ellers finnes av konkurrerende løsninger, er vi tilfreds med det lydnivået vi måler.

Nvidia Geforce GTX 690

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen