TEST: Nvidia GeForce GTX 680

Test Nvidia GeForce GTX 680

Nå har Nvidia det raskeste skjermkortet

Toppmodellen «Kepler» er endelig her, spekket med fremtidens teknologi.

Civilization V
D X 1 1 , 4 x M S A A , H i g h

Civ 5 er et strategispill som lar deg styre en temmelig stor sivilisasjon, tilbake i tid. Spillet tar i bruk mange av DirectX 11-egenskapene, og er totalt sett en solid test for moderne skjermkort.

Komplekse småsamfunn skal tesseleres, alt fra hav og busker til små soldater. Videre er det mye geometri som skal behandles.

Over i DirectX 11-verdenen får skjermkortet raskt andre oppgaver å jobbe med, blant annet tesselering. I et så lett spill som Civilization V er det ingen kamp for skjermkortet å banke ut bildene i høy hastighet.

Satt opp mot de andre produktene på markedet klatrer skjermkortet nok en gang høyt. Igjen ser vi at det har nok kraft til å skape en om ikke stor, men grei margin ned til HD 7970.

Metro 2033
D X 1 1 , 4 x A F , A A A , H i g h

Verden har nettopp gått til helvete, og du befinner deg i Moskvas undergrunnsnett med den overveldende trusselen av mutanter liggende i hjernebarken konstant.

Spillet kommer pakket med DX 11-baserte muligheter. Implementeringen av tesselering er meget synlig. I denne testen har vi dratt hardt på med innstillingene, AAA og High/Ultra på alle andre innstillinger er mer enn hva du skulle trenge. Du kan selv dra dette ned et hakk og opprettholde gode bildekvalitet og bildeflyt, men med denne testen vil vi virkelig sette samtlige DX 11-egenskaper på prøve.

Metro 2033 er en av de seigeste spillene et skjermkort kan møte, og som testen viser er dette første gang vi faktisk bikker under 30 FPS ved maskimal oppløsning.

Dette gir et utslag i sammenligningsgrafen som vi så langt ikke har sett, GTX 680 faller under AMDs to toppmodeller. Og det med ganske god margin.

Battlefield Bad Company 2
D X 1 1 , 8 x M S A A , 1 6 x A F , M a k s

Med Bad Company 2 er ikke serien lenger forbeholdt konsollene. Et episk skytespill som truer pallplasseringen til Call of Duty er nå tilgjengelig for PC, og om du ruger på Windows 7 får du også med herlige DirectX 11 på kjøpet.

Dette spillet byr også på mye grafisk herlighet. La meg bare få si, en paradisstrand på Bora Bora må virkelig konkurrere med hva dette spillet kan levere med samtlige effekter aktivert.

Selv med hele 8 x MSAA aktivert turer det og går i et høyt tempo i denne FPS-slageren. Ytelsen er jevn og god, samtidig som minsteverdien aldri stikker langt vekk.

Det er nok til at det grønne laget nok en gang plasserer seg rett fremfor snuta til AMD når tallene sammenlignes. I dette spillet ser vi at de ligger 2 FPS foran, noe som utgjør omtrent like mange prosentvis økning.

Battlefield 3
D X 1 1 , High

Helt til slutt tar vi for oss dagens mest aktuelle spilltittel, Battlefield 3. Her ser vi en stabil og god ytelsestrend under samtlige tester, med en minsteverdi som alltid holder seg i nærheten.

Klemmer vi tallene inn i den lille sammenligningsgrafen spretter GTX 680 til topp, men en knallsolid avansering over HD 7970. Som vi snakket om på side 2 er dette ett av spillene GTX 680 kan sprite mest oss ved hjelp av GPU Boost. Det blir veldig klart i denne grafen, der GTX 680 ligger langt foran AMD.

Nvidia GeForce GTX 680

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen