TEST: Nvidia GeForce GTX 670

Test Nvidia GeForce GTX 670

Som GTX 680, bare billigere

Dette er Nvidias første skjermkort til under 4000 kroner.

Konklusjon

GeForce GTX 670 er Nvidias tredje skjermkort i GTX 600-serien. Først så råtassen GTX 680 dagens lys, etterfulgt av tokjerneren GTX 690. De kommer alle spekket med en rekke nye godsaker, spennende funksjoner og høy ytelse. Med GTX 670 vil Nvidia gi deg alt dette, til en lavere pris.

For GTX 670 er i stor grad det samme skjermkortet som GTX 680, det er til og med basert på den samme kjernen som storebroren. Mens GTX 680 er bygget av de beste brikkene, er de litt dårligere, men fortsatt veldig gode, enhetene holdt igjen på samlebåndet for å produsere GTX 670. Resultatet er et skjermkort som bare ligger hakket under GTX 680 i ytelse, mens funksjonene og mulighetene er de samme.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

For det er faktisk slik at Nvidia lager mest støy i sin egen leir med GTX 670, som for tiden koster rundt 3200 kroner. Dette skjermkortet leverer i de fleste tilfeller mer enn nok ytelse for de som spiller på én skjerm, og er ikke veldig mye tregere enn 4000-kroners kortet GTX 680. Det er først når du spiller over flere skjermer at et kort som GTX 680 kan gi en direkte nytteverdi.

Når vi snakker om spilling over flere skjermer er forøvrig også Radeon HD 7970 et godt skjermkort. Det yter hakket bedre enn GTX 670, men er samtidig 300 kroner dyrere. Radeon HD 7950 koster på sin side bare hundrelappen mindre enn dagens testkandidat, men kan ikke levere nok ytelse til å rettferdiggjøre prisforskjellen.

Ytelsen satt til side er det et positivt moment at GTX 670 jobber med et lavt effektforbruk, temperatur og støy.

Selv med den solide prisreduksjonen AMDs to toppmodeller har vært igjennom den siste tiden, leverer GTX 670 en solid ytelsespakke i sitt prissjikt. For 3200 kroner har vi ikke noe problem med å anbefale dette kjøpet. Se gjerne etter de modellene som kommer ferdig overklokket. Disse vil trolig nærme seg GTX 680-ytelse enda mer enn hva vi i dag har sett.


+ God ytelse
+ Hyggelig pris
+ Bærer alle Kepler-egenskapene
+ Hyggelig temperatur, effektforbruk og støynivå


- Ingen spesielle

Nvidia GeForce GTX 670

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen