TEST: Nvidia GeForce GTX 670

Test Nvidia GeForce GTX 670

Som GTX 680, bare billigere

Dette er Nvidias første skjermkort til under 4000 kroner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Civilization V
D X 1 1 , 4 x M S A A , H i g h

Civ 5 er et strategispill som lar deg styre en temmelig stor sivilisasjon, tilbake i tid. Spillet tar i bruk mange av DirectX 11-egenskapene, og er totalt sett en solid test for moderne skjermkort.

Komplekse småsamfunn skal tesseleres, alt fra hav og busker til små soldater. Videre er det mye geometri som skal behandles.

Med lav oppløsning er ytelsen i dette spillet ekstrem, men den synker som normalt ganske kraftig i takt med at oppløsningen økes. Med fire lag Anti Aliasing ender ytelsen til slutt på 60 FPS.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Sammenlignet ved 1920 x 1200 piksler ligger ytelsen på 121 FPS, akkurat det samme som HD 7950 kunne levere. Veien opp til til de kraftigere skjermkortene HD 7970 og GTX 680 er lang, i motsetning til de andre testene vi så langt har kjørt.

Metro 2033
D X 1 1 , 4 x A F , A A A , H i g h

Verden har nettopp gått til helvete, og du befinner deg i Moskvas undergrunnsnett med den overveldende trusselen av mutanter liggende i hjernebarken konstant.

Spillet kommer pakket med DX 11-baserte muligheter. Implementeringen av tesselering er meget synlig. I denne testen har vi dratt hardt på med innstillingene, AAA og High/Ultra på alle andre innstillinger er mer enn hva du skulle trenge. Du kan selv dra dette ned et hakk og opprettholde gode bildekvalitet og bildeflyt, men med denne testen vil vi virkelig sette samtlige DX 11-egenskaper på prøve.

Metro 2033 er et seigt spill å dra, men GTX 670 holder en stabil ytelse med en god gjennomsnittlig- og minsteverdi hele veien. Smertegrensen for god bildeflyt med AAA aktivert ser ut til å ligge rundt full HD-oppløsning.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Satt opp mot andre skjermkort på markedet havner GTX 670 nå 8 FPS under HD 7950. Dette er en test der vi ser at også storebroren GTX 680 gjør det unaturlig dårlig.

Battlefield Bad Company 2
D X 1 1 , 8 x M S A A , 1 6 x A F , M a k s

Med Bad Company 2 er ikke serien lenger forbeholdt konsollene. Et episk skytespill som truer pallplasseringen til Call of Duty er nå tilgjengelig for PC, og om du ruger på Windows 7 får du også med herlige DirectX 11 på kjøpet.

Dette spillet byr også på mye grafisk herlighet. La meg bare få si, en paradisstrand på Bora Bora må virkelig konkurrere med hva dette spillet kan levere med samtlige effekter aktivert.

Også i denne populære spilltittelen er bildeflyten jevn og stabil hele veien. Selv med alle innstillinger satt til det maksimale leverer skjermkortet mer enn nok ytelse ved alle oppløsninger.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Sammenlignet med resten av hurven ser vi at GTX 670 leverer ytelse på akkurat samme nivå som HD 7970 – et skjermkort som koster 300 kroner mer. GTX 680 er innen rekkevidde, mens HD 7950 ligger et godt hakk ned på stigen.

Battlefield 3
D X 1 1 , High

Sist ut har vi Battlefield 3, nok en spilltittel der ytelsen er jevn og god fra start til slutt. Selv ved maskimal oppløsning er bildeflyten meget god, selv når alle innstillingene er satt til det maksimale.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Satt opp mot de andre skjermkortene vi har testet i dette spillet, viser GTX 670 mer styrke enn de to konkurrentene til AMD. Selv storebroren GTX 680 møter press her, og ligger bare noen få prosent lenger opp på skalaen.

Nvidia GeForce GTX 670

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen