TEST: Nvidia GeForce GTX 670

Test Nvidia GeForce GTX 670

Som GTX 680, bare billigere

Dette er Nvidias første skjermkort til under 4000 kroner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Crysis Warhead
@ G a m e r , D X 1 0 , 2 x A A

Mot slutten av 2008 ble Crysis Warhead lansert, et spill som fort føyde seg inn i rekken som ett av de bedre førstepersonsspillene i året som fulgte. Warhead er en estetisk kraftpakke som byr på vakker skog, behagelige hav, hissige koreanere og flyvende romvesener.

Utviklerne har gitt maskinvaren din nok å tygge på, og det stilles krav til relativt kvass maskinvare for å få et godt grafisk bilde ut av spillet.

Crysis Warhead kan være tungt å dra når man aktiverer flere lag med Anti Aliasing, men GTX 670 klarer seg godt. Frem til maksimal oppløsning er ytelsen meget høy og god, men den møter en knekk mot slutten.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Satt opp mot andre skjermkort på markedet når GTX 670 høyt ved 1920 x 1200 piksler. Med 79 FPS er vi faktisk ikke veldig langt unna både GTX 680 og HD 7970.

Far Cry 2
D X 1 0 , 8 x A A , U l t r a H i g h

Grafikken som møtte brukerne i det første Far Cry-spillet var ikke noe annet en overveldende. En vakker jungel som mer eller mindre var til fri disposisjon, perlehvite sandstrender og mye mer var nok til å fryde øyet både en og to ganger.

Far Cry 2 skuffer overhodet ikke på de samme punktene, selv om AI-en til tider kan virke litt klossete. Det grafiske spekteret er bredt, og spillet byr på mye godt som skjermkortet ditt kan få tygge unna. Blant jakten på både patroner og medisin får du kjøre biler i høy fart, dukke unna eksplosjoner og kryssild.

I Far Cry 2 ser vi en pen og god ytelsestrend. Ved laveste oppløsning starter vi med langt over 140 FPS, en verdi som synker jevnt og trutt ned til 80 FPS. Minsteverdien er hele tiden i nærheten.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Ved 1920 x 1200 piksler er ytelsen faktisk så god at GTX 670 hever seg et godt hakk over HD 7970. Samtidig ser vi at kortets 116 FPS igjen er veldig nære storebroen GTX 680.

Just Cause 2
D X 1 0 , A l t p å m a k s, 4 x A A

Selv om Just Cause 2 ble lansert godt inn i DX 11-perioden, kommer det kun med DX 10-støtte. I likhet med både Far Cry og Crysis har du en hel sydhavsøy til mer eller mindre fri disposisjon. Også dette spillet byr på mye grafisk moro og en rekke fartsfylte eksplosjoner i både urbane og naturlige landskap som du slynger deg igjennom.

Vi har klinket alle innstillinger til det maksimale, med 4xAA. For å skape en helt objektiv måling, har vi deaktivert diverse filtre og simuleringer som er spesifisert for Nvidia-kort. Med disse funksjonene aktivert vil nyere Nvidia-kort gi deg et bedre bilde enn konkurrenten, men det går utover ytelsen i en grad som gjør at vi ikke kan sammenligne med AMD.

Også i Just Cause 2 ser vi at dette skjermkortet kan levere mer enn nok ytelsen til å drive spillet med ekstra god bildekvalitet. Selv ved maksimal oppløsning ligger bildeflyten på 60 FPS.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

I sammenligningsgrafen vår får GTX 670 denne gangen andreplassen blant skjermkortene med én kjerne. Det er kun GTX 680 som ligger et lite hakk over, samt andre skjermkort med to kjerner. En meget god posisjon for Nvidia, med andre ord.

Nvidia GeForce GTX 670

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen