Nvidias hovedkvarter i Santa Clara, med et GTX 560-kort flygende forbi. Bakgrunnsbilde: Nvidia

Nvidia deler ut dask til konkurrentene

Øker med nesten 20 prosent fra forrige kvartal.

Vi vet fra før at grafikkprodusenten Nvidia går godt, men akkurat hvor landet ligger visste vi ikke før konsulenthodene i Jon Peddie Research klinket skallene sammen og knuste noen tall for oss.

Sett mot grafikkløsninger hadde nemlig årets tredje kvartal én god og mange dårlige nyheter. Om vi skal starte med det gode, så tilhører altså den nyheten Nvidia. Selskapet hadde nemlig en vekst på 19,6 prosent fra andre kvartal, og det er det ingen andre som kan skilte med. Faktisk er det slik at samtlige av de andre aktørene gikk på større eller mindre smeller. Spesielt verd å merke seg er tallene fra Intel og AMD, med henholdsvis 8,0 og 10,7 prosents nedgang.

Foto: Jon Peddie Research

Stasjonær GPU økte mest

For Nvidia var det spesielt gutta og jentene bak grafikkløsningene for stasjonære som kunne sprette champagnebrusen. Her var økningen på hele 28,3 prosent. I samme klasse sank AMD og Intel med henholdsvis to og syv prosent.

Grafikkløsninger for bærbare datamaskiner så den samme trenden. Her var det dog AMD som blødde mest, med en nedgang på hele 17 prosent. Intel gikk ned med 8,6 prosent, mens Nvidia igjen kunne vise til sorte tall der de økte med nesten tolv prosent.

Ned fra i fjor

Alt i alt var tredje kvartal svært godt for Nvidia. Sammenligner vi mot samme tid i fjor, var riktignok salget høyere, men antall enheter har kun gått ned med 0,5 prosent – ikke dårlig i et generelt synkende marked.

Også på dette punktet gjør det langt mer vondt for AMD og Intel, som henholdsvis har solgt 20 og 14 prosent færre enheter enn på samme tid i fjor.

Kilde: Jon Peddie Research

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen