TEST: Nvidia 3D Vision 2

Test Nvidia 3D Vision 2

(Bilde: Rolf B. Wegner, hardware.no)

Spilling i 3D er helt rått

Vi ble overrasket over hvor moro 3D-spill faktisk kan være.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

3D-filmer og 3D-spill har blitt et rimelig betent tema den siste tiden. Enten så elsker du jovialiteten rundt det, eller så hater du det ekstra utstyret som må til for å gi deg noe du mener du ville ha. Vi har nok befunnet oss sånn cirka midt i denne kampen, og kost oss med et par 3D-filmer, men aldri helt følt at det er verdt det. Man kan vel like gjerne bare se det i 2D, og slippe det ekstra maset?

Ny verden

Med Nvidias 3D Vision 2-oppsett og den lekre skjermen fra Asus, VG278H, har vi imidlertid tatt et steg nærmere den virtuelle verden i tre dimensjoner. Vi skal ikke påstå at alle spill fungerte like bra i 3D eller at alt bør spilles i 3D, men da det funket så fungerte det godt. Veldig godt.

Det ser bra ut i 2D, men i 3D var det enda bedre.
Det ser bra ut i 2D, men i 3D var det enda bedre.

Ta Battlefield 3 som et eksempel. Det ser allerede kjempelekkert ut i to dimensjoner, men det var først da vi fikk se det i 3D at vi oppdaget hva vi hadde gått glipp av. Tåke, støv, blod og eksplosjoner fikk et helt nytt liv da det plutselig dukket opp på helt ulike plan på skjermen. Alt fløt silkemykt over skjermen vår, og vi så aldri tegn til verken ghosting eller andre forstyrrelser i bildet.

Ettersom vi fikk tilsendt to briller i 3D Vision 2-settet kunne vi også dele gleden med andre. Dommen var ganske klar da vi hadde spilt oss igjennom de utvalgte spillene, og selv om vi selv syntes Starcraft 2 var litt ubehagelig å spille, var det tydeligvis veldig morsomt å se på. Ting som irriterte da vi spilte selv fremsto ikke som irritasjonsmomenter for tilskuere, som ikke trengte å flytte blikket så mye som vi spilte.

Ikke billig

Asus VG278H har innebygget infrarød sensor.
Asus VG278H har innebygget infrarød sensor.

Et problem med Nvidia 3D Vision 2 er prisen. Det koster å være kar, og prisen for å kunne se ting stikke ut av skjermen koster en liten slant det også. Nvidia 3D Vision 2-kittet med briller, programvare og infrarød sensor til PC-en vil koste deg rundt 1300 kroner. Ekstra briller koster rundt tusenlappen. Du må selvfølgelig også ha en 3D-skjerm som er støttet av Nvidias 3D Vision 2, som du kan finne en liste over på Nvidias hjemmesider. I vårt tilfelle trengte vi ikke den infrarøde sensoren, da Asus-skjermen hadde innebygd infrarød sender spesifikt laget for Nvidia 3D Vision 2.

I motsetning til 3D-TV-er er det kanskje ikke like aktuelt å skaffe seg flere enn et par briller, ettersom du hovedsaklig skal bruke det til spilling og ikke sofakos med familien. Det var imidlertid moro for tilskuerne våre da vi spilte å få se det samme som vi så, men om det er verdt en ekstra tusenlapp er en helt annen sak.

Hvis du allerede har en 3D-TV, kan det hende du ikke trenger å bruke så mye penger på å få mye moro med 3D-spill. For en stund tilbake prøvde vi blant annet å bruke 3D til å spille delt fullskjerm, noe som var både imponerende og veldig moro.

Det kriver imidlertid også at du har en 3D-skjerm, men de passive brillene du trenger til det sistnevnte oppsettet er langt billigere enn aktive 3D-briller.

Nvidia 3D Vision 2


+ Enkelt oppsett
+ Imponerende 3D-effekt
+ Behagelig for øynene
+ Ikke så mørke som forgjengeren


- Ikke like bra på alle spill
- Stiv pris

Nvidia Extra Glasses for 3D Vision 2

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen