NV43 denne måneden?

NV43-brikken skal settes midt på treet mellom forrige generasjons toppkort og dagens lavest ytende GeForce 6800-varianter, i et forsøk på å tette hullet mellom dagens og gårsdagens toppkort. Det er uklart om kortet vil komme med PCIe-grensesnitt, AGP 8x, eller begge deler - men det vil vi finne ut av i løpet av måneden, ifølge The Inquirer.

Nettsiden sier nå at NV43 vil bli lansert av NVIDIA under en spillkonferanse i den tyske byen Leipzig som går fra 19. - 22. august. Det er dog ikke uvanlig for NVIDIA å ha både europeiske, amerikanske og asiatiske "lanseringer" av nye kort, der den amerikanske lanseringen ofte kommer først. Det er derfor fullt mulig at lanseringen kan komme en stund før dette.Bilder av NV43-brikken har alt lekket ut
(Bilde: D-Cross.com)

Selve NV43-brikken vil få mange av egenskapene til NVIDIAs siste grunndesign, nemlig NV40 som brukes i GeForce 6800-serien. Den får 256-bit minne og skal produseres med 110 nanometer store transistorer, en egenskap den bare vil dele med ATIs Radeon X300, og ATIs kommende mellomklassekort RV410. Klokkefrekvensene blir henholdsvis 425 MHz for kjernen og 450 MHz DDR (DDR900) for minnet, selv om dette ofte endres av produsentene.

NV43 får "bare" 8 pipelines, som reduserer kostnadene samtidig som kortet ikke vil spise inn på profitten fra 6800 "standard"-kortene. Ifølge The Inquirer vil dette være godt nok til å gi kortet rundt 8000 poeng i 3DMark 2003 - som er er godt over de 6000 poengene som tidligere toppkort oppnådde.

Kort basert på NV43-brikkene skal prises i 2000-kronersklassen, og vil sannsynligvis ikke være i butikkene før en god stund etter lanseringen. Også navnet er ukjent, men det skulle være rimelig trygt å anta at det vil hete "GeForce" og få et modellnummer som begynner på "6"...

(Kilder: The Inquirer, X-bit Labs, Endian.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen