NV43 blir GeForce 6600 - om tre dager


NVIDIAs GeForce 6-serie skal utvides

Mange har spekulert fritt i den nyoppdagede NV43-brikken til NVIDIA i det siste, men nå ser ut som om kortet blir hetende GeForce 6600, og det blir lansert i løpet av noen snaue dager.

NVIDIAs GeForce 6600/GT blir plassert, som man kan lese av modellnummeret, som et noe mer "mainstream"-kort enn GeForce 6800-serien - og vil dermed også få en noe mer overkommelig pris. Kortet skal lanseres om noen få dager av NVIDIA-sjefen selv, Jen Hsun Huang, som allerede bygger opp "hypen":

- Vi vil offisielt avsløre det siste mainstream-medlemet i GeForce 6-familien vår på Quakecon Texas. Mellomsjiktsversjonen av GeForce 6 vil bli den eneste Shader Model 3.0 GPU-en i sin klasse, og vil levere ytelse som langt på vei overgår konkurransen, sa han under presentasjonen av kvartalstallene til selskapet forleden.

GeForce 6600 vil etter alle solemerker bli et 8-pipeline-kort (noen nettsider tipper 12), og vil få en kjernefrekvens på 300 MHz med DDR(1)/DDR2-minne for "standard"-versjonen, ifølge The Inquirer. Denne frekvensen hopper opp til 425 MHz kjernefrekvens for GT-versjonen, som ifølge X-bit labs også vil få 256-bits DDR-minne på effektivt 900 MHz. Det er uklart hvilken båndbredde det blir på "standard"-versjonen.

- Kortet vil også få "native" PCI Express og AGP-støtte gjennom HSI, fortsatte Huang på pressekonferansen. Kortene skal også kunne bruke SLI Mode, som kobler to PCIe-grafikkort sammen for ekstra ytelse.

Som vi har lært i det siste har selve lanseringen ikke nødvendigvis noe å si for tilgjengeligheten, som i tilfellet GeForce 6600 "standard" vil være et godt stykke ut i september. Prisen på kortene ryktes å ligge like under 200 dollar.

(Kilder: X-bit labs, The Inquirer, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen