NV40 settes sammen med GDDR2?

NV40 vil representere noe helt nytt både arkitekts- og ytelsesmessig sammenlignet med eksempelvis dagens GeForce FX 5900. Den skal visstnok ha en klokkefrekvens på 1600 MHz og 256-bits minnebuss, noe som igjen vil gi en teoretisk båndbredde på svimlende 51,2 GB/s. Dersom det virkelig er sant at Samsungs GDDR2-minne vil bli brukt i NV40, kan man forvente seg en ytelse som ligger høyt over dagens standard.

Du kan lese mer om denne brikken her: SAMSUNG Electronics Announces JEDEC-Compliant 256Mb GDDR2 for 3D Graphics.

Uoffisielle kilder skal ha rapportert til Xbit Labs at Nvidia har mottatt ti-tusenvis av GDDR2-brikker. Tankene går dermed til NV40 som man tror vil bli basert på nettopp slike minnebrikker. Det skal imidlertid påpekes at Nvidia ikke har bekreftet dette og offisielt finnes det egentlig lite eller ingen informasjon om NV40.

Man tror NV40 kommer til å støtte DirectX 9.1 og basere seg på PCI Express. I en overgangsfase PCI Express og AGP kunne brukes om hverandre ved hjelp av en såkalt "bro". Et potensielt lanseringstidspunkt kan være Computex-messen, men sannsynligheten er nok stor for at brikken ikke vil være i salg før til neste år.

En talsmann for ATI sa også forrige uke at det ikke var behov for revolusjonerende arkitektur i år. Vi kan vel dermed også konkludere at R420 vil bli lansert i 2004.

Det er selvsagt lov å håpe på at minst ett av selskapene vil endre strategi og lansere sitt "råskinn" før årets slutt slik at man går en ytelsesrik julehøytid i møte...

 

(Kilder: ATI, Nvidia, Samsung, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen