NV40 og R420 i april

Foreløpig er ingen detaljert informasjon om de kommende toppmodellene tilgjengelig, men det er ventet at både NVIDIA NV40 og ATI R420 vil være utstyrt med Pixel og Vertex Shader 3.0. Trolig blir dette i samsvar med en kommende DirectX 9.1-versjon, men dette er enda ikke bekreftet. Begge grafikkbrikkene vil produseres med en nå ganske moden 0.13 mikrometer teknologi, og vil dermed garantert operere på høyere frekvenser enn sine forgjengere.

ATI R420 vil sannsynligvis benytte seg av GDDR3-minne og får 160 millioner transistorer. Løsningen vil benytte AGP-grensesnittet, mens en senere versjon med kodenavn R423 tar i bruk PCI Express x16.

NVIDIA NV40 vil på sin side trolig benytte GDDR2-minne fra Samsung, kapabel for klokkefrekvenser rundt 1600 MHz. I kombinasjon med en 256-bit minnebuss vil dette gi NV40 en minnebåndbredde på over 50 GB/s. NV40 vil finnes i versjoner både med støtte for AGP 8x og PCI Express x16.

Man antar at de to selskapene vil benytte CeBIT-messen i midten av mars til å lansere sine nye toppmodeller. Dermed kan vi forvente at grafikkort basert på disse brikkene når butikkhyllene i april, eller senest i mai.

(kilder: X-bit labs, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen