NV40 med 16 pipelines

Den verbale kampen mellom Nvidia og ATI har pågått i lang tid. Denne gangen er det NV40 og R420 det dreier seg om. ATI synes å være svært så skråsikker på deres grafikkbrikke vil legge NV40 et godt stykke bak når det gjelder ytelse. En talsmann for ATI skal ha sagt at R420 vil ha bedre ytelse i omtrent ti av de mest populære PC-spillene. Dersom dette skulle vise seg å stemme i praksis vil det selvsagt være et enormt bra salgsargument.

Ifølge The Inquirer har imidlertid Nvidia lettet på sløret foran vårens lansering av NV40. Rykter sier at NV40 vil ha hele 16 pipelines og bli bygget opp av nærmere 210 millioner transistorer.

Dette kan vise seg å bli en liten overraskelse for ATI da man tidligere trodde at spesifikasjonene på NV40 var noe dårligere. Forhåpentligvis vil begge de to rivalene være tilgjengelig i norske nettbutikker i april. Et mulig tidspunkt for den første introduksjonen kan være CeBIT-messen, som starter 18. mars.

Man har grunn til å tro at NV40 vil bli levert sammen med Doom 3, mens ATI med R420 har skaffet seg en ganske så lukrativ avtale med Half-Life 2.

 

(Kilder: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen