Nullpiksel-garanti på LCD-skjermer?


Døde piksler - snart en saga blott?

Ifølge Digital Chosunilbo har Samsung gått ut til sine Sør-Koreanske kunder og annonsert at de vil tilby nullpiksel-garanti på sine LCD-skjermer. Det innebærer at om du oppdager én eller flere døde piksler på LCD-skjermen innen seks måneder etter kjøpet, får du byttet skjermen i en ny - uten kostnader.

Ofte regulerer ISO 13406-2-sertifiseringen antall tillatte pikselfeil på en LCD-skjerm. Denne sertifiseringen innebærer at man ikke alltid uten videre kan bytte en LCD-skjerm med ti eller færre defekte/døde piksler. Les mer om denne sertifiseringen i vår LCD-guide og se også Barbara.nos skjermguide.

Kun i Sør-Korea
Foreløpig gjelder Samsungs nullpiksel-garanti kun i Sør-Korea. Men andre områder kan bli aktuelle og andre produsenter vurderer også det samme.

Salgssjef Per-Kristian Jordsett i NEC-Mitsubishi har følgende å si om selskapets planer på dette området:

- NEC-Mitsubishi har pågående en pilot i Europa der man evaluerer rutiner og effekten av å tilby en nullpiksel-garanti. Det er fokus for å en avklaring på dette innen 1. kvartal 2005. Fra et konsument-perspektiv er dette et spesielt ønskelig tilbud. Basert på pågående pilot i Euorpa vil man gjøre en relativt rask beslutning for Europa.

Jordsett legger til:

- NEC-Mitsubishi Display Scandinavia (Norge, Sverige og Danmark) har fokus på å kunne tilby en nullpiksel-garanti innen nærmeste fremtid. Man arbeider i dag både med om dette skal tilbys samt når dette kan lanseres.

Det blir med andre ord spennende å se om og eventuelt når LCD-produsentene eventuelt kan tilby nullpiksel-garanti her til lands. Vi forfølger saken videre og kommer tilbake med mer informasjon.

(kilder: Digital Chosunilbo, NEC-Mitsubishi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen