(Bilde: NTNU Info)

NTNU tester ut digital eksamen

En eksamen uten penn og papir er fremdeles framtidsmusikk, men det er lys i tunnelen.

NTNU ser på mulighetene for en digital eksamen, men det er mange skjær i sjøen. En utredning skal være klar i løpet av året.

En digitalisering av eksamen ved NTNU er et stort og krevende prosjekt. Hvert semester arrangerer Studieavdelinga 60 000 eksamener for 20 000 studenter. Disse sitter på rad og rekke i store saler, som Trondheim Spektrum, og vurderingsformen er tradisjonell skoleeksamen.

En digital eksamensform er ikke bare teknisk krevende, men stiller også krav til utstyr, lokaler, organisasjon, sikkerhet og så videre. I første omgang ser Studieavdelinga for seg å digitalisere eksamen i enkelte små emner, og har kapasitet til å tilby dette til rundt 600 studenter samtidig.

Seksjonssjef Knut Veium i Studieavdelinga mener erfaringene fra Københavns Universitet er relevante for NTNU. De har en robust løsning basert på terminalserver, datasal og programvare skreddersydd for formålet. I løpet av de 6-7 siste årene avviklet 100 000 eksamener ved bruk av PC, og gjennomføringen så langt er feilfri.

I første omgang vil NTNU fokusere på å digitalisere instituttenes innleveringer av eksamensoppgaver og avviklingen av eksamen. Selve sensurprosessen er en utfordring for seg, som vil bli implementert senere.

(Kilde: Universitetsavisa)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen