NTNU-studenter til VM i programmering

Det nordeuropeiske mesterskapet ble avholdt på Lund Tekniska Høgskola i Sverige på søndag. Hele 42 land deltok, og konkurransen er hardere her enn på vanlige idrettsarrangement. Om du kommer til VM har du blitt trukket ut blant 4 200 lag fra 1 600 universitet spredd utover hele verden.

NTNU-laget /dev/duff, bestående av Børge Mikkelsen, Øyvind Grotmol og Erling Ellingsen løste 7 av 9 oppgåver. Det gjorde også laget frå Sverige, men NTNU-gjengen var raskest. Begge lagene går videre til ACM Internation Collegiate Programming Contest i Shanghai, Kina. Konkurransen blir avholdt i april neste år.

Vanskelighetsgraden på oppgavene var denne gangen vanskeligere enn i noen andre regionsfinaler, også vanskeligere enn oppgavene som blir gitt i VM, så vi vet at disse lagene kommer til å gjøre det bra i VM sa Roy Andersson, en av lederne for konkurransen i Lund. Dette er første gang et norsk lag vinner den nordeuropeiske mestertittelen.

NTNU ble nylig rangert som 187. beste universitetet av en kinesisk universitetsranking. Universitetet i Oslo ble rangert på 101. plass på samme listen, og er de eneste to universitetene fra Norge som er kommet med på listen. Undersøkelsen tar utgangspunkt i antall Nobelpris-vinnere, siteringer i vitenskaplige tidsskrifter, antall artikler i "Nature" eller "Science" og antall artikler i "Science Citation Index".

Kilder: IBM, Universitetsavisa.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen