NSB starter testing av trådløse tog

NSB starter testing av trådløse tog

I Danmark er de i full gang med å teste trådløs nettilgang på tog, og Norwegian er i ferd med å la sine flypassasjerer surfe på nett i 5.0000 fots høyde. Nettbuss har allerede fått koblet opp sine reisende på nett. Hvor blir det av NSB?

Hvor raskt er ditt mobile bredbånd? Ta testen her.

Vil starte med brukertester
Folk på farten forventer i stadig større grad å kunne koble seg på nett samme hvor de befinner seg. Dette har NSB også lagt merke til og de vil nå i gang med å teste ut trådløst nett på alle sine linjer.

- Dette er et prosjekt vi har jobbet med og vi har nå kommet så langt at vi snart vil begynne å rekruttere kunder til brukertest, forteller Arne Vidar Hesjedal, prosjektleder for strategi og utvikling hos NSB, til Mobilen.


På Gjøvikbanen er det allerede prosjekt med dette, men dette prosjektet foregår uavhengig av det NSB nå vil prøve ut ifølge Hesjedal.

Dessverre er det enda ikke mulig å melde sin interesse for å bli med på testingen, men Hesjedal kan fortelle at utslaget av denne testen vil bli viktig både med henhold til tekniske løsninger, pris og videre utvikling av tjenesten. Testene vil foregå på alle NSBs linjer.

Må teste ut tekniske løsninger
Ifølge Hesjedal er den tekniske løsningen enda ikke helt klar, men planen er å bruke WLAN for oppkobling, hvordan dette vil fungere i tuneller er derimot uklart.

- De tekniske løsningene vil avhenge av testene vi nå foretar, så det er ikke enkelt å si noe om disse nå, forteller han.


I Danmark har danske DSB gjennomført undersøkelser blant bilførere. Undersøkelsen viser at hele 34 prosent kunne tenke seg å ta tog i stede for bil om det ble mulighet for trådløst nett. Hesjedal tror trådløst nett også vil kunne øke kundemassen for NSB.

- Det er klart at om du vil kunne bruke togreisen effektivt på denne måten, så vil det gjøre det langt mer attraktivt å ta tog, sier han.

Kommer "i fremtiden"
Tidsaspektet vi han derimot ikke si noe om. NSB forventer å ha resulteter fra brukertestene klart til høsten, men når systemet skal være klart for alle togreisende tør han ikke fastslå.

- Vi synes det er lurt med Internett på tog og jobber med dette, men med henhold til tidsaspektet for når dette blir klart tør jeg foreløpig si en gang i fremtiden, sier Hesjedal til slutt.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen