(Bilde: AspenInstitute / YouTube)

NSA: – Vi gjorde store feil

NSA-sjef, general Keith Alexander, forteller at de bommet litt i 2009.

National Security Agency (NSA) og overvåkningsprogrammet PRISM har vært i hardt vær etter at Edward Snowden avslørte spionopplegget tidligere i sommer.

I forrige uke ble NSA-sjefen, general Keith Alexander, intervjuet under sikkerhetskonferansen Aspen Security Forum, og her innrømmet han at byrået tidligere var litt vel ivrige i å få tak i telefondata.

Benekter Snowden-påstander

Alexander forteller at NSA hadde gjort flere store feil, som ble gått grundig igjennom etter at president Barack Obama kom inn i stillingen. En intern gruppe med vaktbikkjer ble opprettet, og denne skulle passe på at NSA ikke brøt loven.

På spørsmål om hvorvidt Edward Snowdens påstander om at han kunne tyvlytte på enhver samtale er mulig eller ikke, avviser Alexander dette med henvisning til tekniske begrensninger og at det er lovstridig uten en rettskjennelse.

Videre drøfter Alexander forholdet mellom sikkerhet og frihet, og at det er en vanskelig balansegang å skjule et byrå som NSA fra vanlige innbyggere, ettersom det på én og samme tid skal beskytte sivilister og samtidig finne potensielle farer blant dem.

Se hele intervjuet nedenfor.

Presidenten er med:
Obama forsvarer NSA-overvåkingen »

(Kilde: Ars Technica)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen