(Bilde: Ryan Somma / Flickr)

NSA bryter personvernet flere tusen ganger årlig

Topphemmelig tilsynsrapport avslører omfanget.

Balladen om National Security Agency (NSA) når nye høyder. Helt siden overvåkningsskandalen ble avslørt tidligere i sommer, har stadig nye fortellinger om NSA, Prism og andre spionrelaterte emner dukket opp. Sist ut er en rapport som avslører at NSA brøt reglene om personvern tusenvis av ganger i 2011 og 2012.

Ifølge rapporten noterte NSA 2776 brudd på egne retningslinjer mellom mai 2011 og mai 2012 – og det bare fra hovedkvarteret i Fort Meade. Hvis statistikken fra andre sentre hadde blitt inkludert, ville tallene vært mye høyere.

Holdes ikke i nakkeskinnet

Oppgaven til NSA og deres Prism-program er å overvåke trafikk og innhold på Internett, på utkikk etter potensielle terrortrusler fra utlandet. En spesiell domstol ved navn Foreign Intelligence Surveillance Court (FISC) har som oppgave å passe på at byrået ikke bryter loven, men det har kommet fram at retten ikke har ressursene til dette.

The Verge påpeker at det virkelig store problemet er FISCs manglende kontroll over NSA, og at domstolen er nødt til å stole på at informasjonen de får servert av byrået er korrekt – uten uavhengige undersøkelser.

Ting er ikke så ille, mener NSA:
NSA berører «bare» 1,6 prosent av Internett-trafikken daglig »

(Kilder: The Washington Post (1) og The Washington Post (2) via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen