(Bilde: EFF / Flickr)

NSA berører «bare» 1,6 prosent av Internett-trafikken daglig

Det kommer fram i en ny rapport.

I et nytt dokument frigjort av National Security Agency (NSA), kommer det fram hvor omfattende overvåkningen deres av nettrafikken egentlig er.

Etter at Edward Snowden avslørte NSAs Prism-program, har det føderale byrået vært en het potet i medier verden over.

Pressen følger derfor byrået med argusøyne, og i et nytt dokument skriver NSA at flere programmer ble utviklet etter terrorangrepene i 2001. Hensikten var å styrke samarbeidet mellom utenlandsk overvåkning og myndigheter innenlands. I tillegg står det hvor utbredt byrået selv mener at operasjonene deres er.

Et kronestykke

I dokumentet står det at «Internett håndterer 1826 petabyte med informasjon daglig», og at «NSA berører 1,6 prosent» av dette. NSA skriver videre at bare 0,025 prosent av disse 1,6 prosentene blir vurdert, og at NSA derfor i praksis går grundig gjennom kun 0,00004 prosent av trafikken på verdensbasis.

Hvis Internett var en basketballbane, skriver NSA at datainnsamlingen deres ville ha vært mindre enn et kronestykke på banen.

Om denne informasjonen er nok til å berolige kritikerne, er vanskelig å si. Både lovmakere og pressgrupper i USA forsøker å endre tingenes tilstand både den ene og den andre veien. President Barack Obama har blant annet foreslått reformer av den såkalte United States Foreign Intelligence Surveillance Court, som avgjør hva byråer som NSA kan foreta seg.

Les hele NSA-dokumentet på nsa.gov.

Ønsker å luke vekk varslere:
NSA-sjef vil bytte ut ansatte med maskiner »

(Kilde: Huffington Post)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen