NRK vil selge sin del av RiksTV
Teknofil

NRK vil selge sin del av RiksTV

TV-distributøren RiksTV er i dag eid av NRK, Telenor og TV 2. NRK søker nå kjøpere av sin andel.

Gjort sin jobb
Ifølge Kampanje søker nå NRK kjøpere som kan være interessert i å kjøpe statskanalens andel av RiksTV. De mener deres rolle i utrullingen og utviklingen av TV-distributøren nå er over.

- Det digitale bakkenettet er oppe og står og den analoge slukking er gjennomført som et vellykket prosjekt. Begge deler har vært viktig for NRK. Men for at denne plattformen skal være attraktiv er det viktig at det er en betal-tv-leverandør på toppen og det er RiksTV. Vi mener samtidig at RiksTV er en suksess, sier administrerende direktør i NRK Aktivum, Bjørn Suhrke, ifølge Kampanje.

Det er ukjent hvor mange kunder RiksTV har på landsbasis, men både Canal Digital og Viasat har tatt sine deler av kundemassen som måtte bytte over fra analoge til digitale signaler i året som gikk. RiksTV fikk på sin side mye kritikk fra misfornøyde kunder som hadde problemer med å ta inn signalene med vanlig antenne. Dette har etter hvert bedret seg, men det gjenstår fortsatt flere fylker som enda ikke har slukket det analoge signalet. Finnmark vil bli det siste når de slukker i desember i år. Det vil også bli spennende å se hvordan TV-publikum vil reagere når TV 2 går over til å bli betalingskanal i 2010.

Konkurrenter kan kjøpe seg inn
Surkhe påpeker samtidig at NRK ikke er avhengige av å få solgt sin eierandel.

- Vi vurderer et salg, men får vi ikke en fair pris selger vi ikke. Vi må ikke selge, sier han ifølge Kampanje.

Både Telenor og TV 2 som i dag er medeiere i RiksTV står som aktuelle kjøpere, men også Viasat har gitt tegn tidligere på at de gjerne vil inn i bakkenettet. I utgangspunktet er dette som en konkurrerende aktør, men NRK åpner med dette for at både de og andre etablerte aktører kan komme inn som eiere av RiksTV.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen